Relatiile publice si noua societate are doua parti, prima semanand a eseu cu capitole, iar a doua prezentandu-se sub forma de interviu. Detaliile “tehnice” lipsesc sesizabil, lasand loc pe alocuri catorva sfaturi adresate celor care lucreaza in domeniu. Este mai mult o povestire a ceea ce a fost, o analiza a unor aspecte din societatea romaneasca in care s-ar putea implica (mai mult) “relationistii” si o incercare de anticipare a catorva directii de dezvoltare ale acestui domeniu foarte vast.
In a doua parte din fericire exista si cateva intrebari folositoare celui care, cum spuneam si la inceput, vrea sa “invete” Relatii Publice. Intrebari gen “Ce profil psihologic ar trebui sa aiba un adevarat profesionist al PR-ului”, “Care este definitia conceptului X”, dar si intrebari la obiect despre Relatiile Publice in Romania - ce se face corect, ce s-ar putea imbunatati si unde se greseste si care ar fi solutiile.
Ceva ce mi-a placut foarte mult a fost unul din raspunsuri: la intrebarea “Ce cuvant ne-ar putea face sa vizualizam cu exactitate cu ce se ocupa un specialist in Relatii Publice?”, Dumitru Bortun raspunde: “Povestas (a se vedea romanul omonim al lui Mario Vargas Llosa)”. Nu am citit cartea, dar m-a facut curioasa .
Doua stele totusi pentru ca ma asteptam la altceva (si asta este vina mea, normal), iar diferenta a fost foarte mare. Nu prea am invatat lucruri noi, stilul de scriere nu m-a impresionat prea mult, si in plus, se pare ca editura ducea lipsa de un corector pentru BT la momentul publicarii cartii.
![](https://www.avocatnet.ro/UserFiles/Image/bookblog.jpg)
Pentru mai multe recenzii, va rugam sa accesati BookBlog.ro
Comentarii articol (0)