va multumesc mult
scopul era probabil sa fumeze acea tigara ,iar cantitatea,eu nu stiu cit poate cintari o tigara de acest fel ,probabil mai putin de un gram,nici unul nu are cazier
multumesc tuturor celor care imi vor raspude,eventual oameni care au trecut printr o asemenea situatie
sa inteleg ca vor fi citati sa dea declaratii?
si daca vor fi citati me bine sa mergem cu un avocat?
eu nu stiu bine cam cit cintareste o asemena tigara,si daca faptul ca sunt toti la prima chestie ajuta
oare proprietarul masinii este mai mult expus decit ceilalati?
uf doamne
va multumesc celor care va bate ti capul cu problemele noastre
buna ziua
nu prea stiu cun sa incep,atita rusine ma copleseste
despre ce este vorba 5 tiner cu virste intr 20 si 24 de ani sunt surprinsi intro noapte in masina unuia dintre ei de catre un echipaj de politie si la perchezitia masinii politistii gasesc un joit de marijuana, adica o tigara, subt dusi la sectie ,perchezitionati ,amprentati si fotografiati,fiecare declara ca nu stie cum a ajuns acolo acea tigara de marihuana semneaza procesul verbal toti ,la perchezitie nu s a mai gasit nimic,ce i de facut?
care este cel mai expus?
nu stim incotro s o apucam iar eu sunt mama unuia dintre ei
multumesc oricui ma poate ajuta cu un sfat
multumesc tuturor pentru raspunsuri
e ceva mai complicat in sensul ca ei se cearta foarte des ,se pirasc reciproc la mine fiecare dorind ca eu sa fac dreptate pentru diverse probleme minore,eu ma duc sa fac pace incercind sa linistesc lucrurile ,in momentul in care unul din ei crede ca ''tin" mai mult cu unul din ei incep amenintarile la adresa mea,ca nu mi vor mai lasa nimic si altele.
mai nou tata sa "imprietenit " cu niste persoane destul de dubioase.
incerc sa ramin lucida si sa nu exagerezinsa se intimpla destul de multe probleme cu batrinii si casele lor
cam asta ar fi in mare
va multumesc
buna ziua,
parinti mei sunt in virsta (82 si respectiv 80) eu sunt singurul copil uneori se supara din orice alteori se supara ei intre ei si se ameninta reciproc ca vor vinde casa.
nu locuim impreuna,insa imi este frica sa nu faca vreo prostie si sa i pacaleasca cineva,avind in vedere lumea in care traim,eu nu le pot cere actele casei sa le pastrez eu, gindindu ma ca s ar simti jigniti.
ce sa fac?
Întîi vă rog să precizaţi ce anume v-a cerut notarul. Pentru că, din cele relatate de dumneavoastră, pot deduce:
1. Ori că notarul nu ştie pe ce lume se află (odată, pentru că numirea unui curator se traduce, juridic, prin curatela persoanei capabile, care are discernămînt, iar a doua oară pentru că e absurd ca acel notar să ceară emiterea unei dispoziţii de încuviinţare a transmiterii dreptului de proprietate către curator),
2. ori dumneavoastră nu aţi reţinut corect ce v-a cerut notarul.
Atîta vreme cît tatăl dumneavoastră are discernămînt, autoritatea tutelară nu are căderea să încuviinţeze vreun act al acestuia.
Poate că notarul v-a cerut altceva. Anume, ca viitorii întreţinuţi să solicite asistenţa autorităţii tutelare, în temeiul art.30 din Legea nr.17/2000:
Art. 30
Persoana varstnica, astfel cum este definita la art. 1 alin. (4), va fi asistata, la cererea acesteia sau din oficiu, dupa caz, in vederea incheierii unui act juridic de instrainare, cu titlu oneros sau gratuit, a bunurilor ce-i apartin, in scopul intretinerii si ingrijirii sale, de un reprezentant al autoritatii tutelare a consiliului local in a carui raza teritoriala domiciliaza persoana varstnica respectiva.
Dar, aceasta nu înseamnă numirea vreunui curator sau existenţa vreunei încuviinţări ca şi condiţie de validitate a actului. Legea amintită instituie doar o posibilitate oferită persoanelor vîrstnice, iar nu o obligaţie pentru ele sau o condiţie de validitate a actului de înstrăinare în scopul întreţinerii. Persoana vîrstnică poate renunţa la asistenţa pe care autoritatea tutelară este obligată să i-o ofere la cerere.