avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1115 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... interdictie de vinzare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

interdictie de vinzare

buna ziua,
parinti mei sunt in virsta (82 si respectiv 80) eu sunt singurul copil uneori se supara din orice alteori se supara ei intre ei si se ameninta reciproc ca vor vinde casa.
nu locuim impreuna,insa imi este frica sa nu faca vreo prostie si sa i pacaleasca cineva,avind in vedere lumea in care traim,eu nu le pot cere actele casei sa le pastrez eu, gindindu ma ca s ar simti jigniti.
ce sa fac?
Cel mai recent răspuns: dislexia , utilizator 16:04, 19 August 2009
Dupa ce vor vinde casa unde zic ei ca se vor duce? :) Daca macar unul din ei este inca cu mintea intreaga, cred ca trebuie sa stati linistit. Batranii se despart foarte greu de "bunul" lor.
Va propun sa stati linistita . Nici unul dintre soti nu poate instraina casa fara acordul celuilalt daca casa este bun comun, adica daca este dobandita in timpul casatoriei!:D
Nu puteţi face nimic. Este dreptul lor să vîndă, dacă la un moment dat vor cădea de acord. Nu îi puteţi împiedica. Nici nu veţi putea ataca actul în instanţă pentru anularea lui (decît dacă actul ar fi lovit de nulitate absolută) atîta timp cît părinţii ar fi în viaţă.

După decesul lor aţi putea cere anularea pentru cauze de nulitate relativă (cum ar fi un viciu de consimţămînt) dar numai în termen de 3 ani de la încheierea actului.
themis a scris:

Nu puteţi face nimic. Este dreptul lor să vîndă, dacă la un moment dat vor cădea de acord. Nu îi puteţi împiedica. Nici nu veţi putea ataca actul în instanţă pentru anularea lui (decît dacă actul ar fi lovit de nulitate absolută) atîta timp cît părinţii ar fi în viaţă.

După decesul lor aţi putea cere anularea pentru cauze de nulitate relativă (cum ar fi un viciu de consimţămînt) dar numai în termen de 3 ani de la încheierea actului.

Dle profesor , varianta vanzarii impreuna nu am luat-o in calcul fiindca se spunea ca se ameninta unul pe altul cu vanzarea....deci un acord ar fi fost mai presus de puterea lor de inchiere a unui armistitiu de acest gen!:">
Insa varianta prezentata de dvs chiar ar fi buna pentru 2 persoane care nu se mai inteleg....vanzare si cumpararea unor garsoniere ...interesant!=D>
multumesc tuturor pentru raspunsuri
e ceva mai complicat in sensul ca ei se cearta foarte des ,se pirasc reciproc la mine fiecare dorind ca eu sa fac dreptate pentru diverse probleme minore,eu ma duc sa fac pace incercind sa linistesc lucrurile ,in momentul in care unul din ei crede ca ''tin" mai mult cu unul din ei incep amenintarile la adresa mea,ca nu mi vor mai lasa nimic si altele.
mai nou tata sa "imprietenit " cu niste persoane destul de dubioase.
incerc sa ramin lucida si sa nu exagerezinsa se intimpla destul de multe probleme cu batrinii si casele lor
cam asta ar fi in mare
va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refacerea actului de proprietate diaspora diaspora Dupa 1 luna jumatate de procese in sfarsit batrana cu uzufructul viager a obtinut posibilitatea de a redobandi proprietatea apartamentului. Avem declaratia ... (vezi toată discuția)
Anulare testament niculaucarmen niculaucarmen o femeie in varsta de 83 ani a lasat mostenire, prin testament, toate bunurile, femeii de serviciu, fara ca familia acesteia sa stii. Acest testament a fost ... (vezi toată discuția)
Antecontract vanzare cumparare caprice caprice AJUTOOOOR ! Exista vreo posibilitate de reziliere/anulare a unui antecontract de vanzare-cumparare ( a unui apt ), autentificat la notar, s-a dat si ... (vezi toată discuția)