#-o partea proasta este ca nu e vorba nici de donatie, nici de o vanzare efectiva, ci de o inselaciune, lucru cercetat de parchet. Pana la urma fosta sotie, mama fetei noastre a recunoscut totul, am intrat in posesia unui act notarial care spune ca pretul nu a fost platit!
www.avocatnet.ro/content/for... !
Noi vrem sa evitam intoarcerea apartamentului la proprietar (batrana e mama mea) prin procesul penal (desi acum e si asta o problema cum putem opri derularea investigatiilor de fals, uz de fals si inselaciune). Varianta propusa de notar e scumpa si partea mai rea nu exista posibilitatea platii sumei pentru minor in avans (poate doar daca s-ar vinde catre terti).
Pe scurt, mama mea (batrana) a fost pacalita sa vanda minorei pentru a o feri de situatia ajungerii pe strada in cazul unui divort (locuiam toti 3 in apartamentul mamei). Ca sa fie mama linistita s-a facut vanzare cu uzufruct viager pentru batrana si un testament (nefolositor) prin care mama mea lasa uzufructul mie (fiul ei ) dupa moarte, explicanduise de catre notar ca asa erau toti feriti de pericole. Dupa divort, mama a dorit sa isi faca buletin pe adresa apartamentului insa minun e a fost data in judecata pentru evacuare. Si asa s-a ajuns la denunt la parchet, etc...
Acum mama fetei si fata (15 ani) au recunoscut ca nu s-a platit nici un ban pe apartament si sunt de acord cu revenirea la situatia anterioara vanzarii. Cautam o cale mai scurta si mai ieftina de a reveni la acea situatie anterioara.
Nu s-au facut acte secrete sau alte acte, doar actul de vanzare cumparare iar acum s-a instituit curatela pt vanzarea apartament si s-au luat declaratii mamei si fetitei (cumparatorii initiali - acum vanzatori ).