O ruda apropiata ,cetatean roman ,cu domiciliul in germania cu drept de munca in germania a decedat in Slovacia .M-am constituit ca mostenitor si un tribunal din germania a hotarit ca sint mostenitor a unei parti de 1/8 din bunurile defunctului .
Nu am stiut exact starea financiara a defunctului si ulterior am aflat ca avea si datorii la banci in germania .
Vreau sa stiu ce se intimpla cu aceste datorii sub forma de credite la banci ? Daca aceste credite erau asigurate (avea polita de asigurare de viata ) banca se indrepta asupra mostenitorilor s-au asupra societatii de asigurare ?.Mostenitorul principal cu 1/3 din bunuri este cetatean bulgar si nu raspunde in nici un fel vizavi de mostenire ce se intimpla cu dreptul/obligatiile acestuia ? mai pot renunta la mostenire/sa renunt la mostenire ?ce sfaturi i-mi dati ?
Am o firma cu specific servicii agricole si doresc informatii cu privire la legislatia muncii sezoniere in agricultura (fara a incheia contracte de munca )
Sint fratele unei persoane decedate in Bratislava ,locuia si lucra in Germania ,cetatenie romana . in momentul cind ea a decedat intr-un accident de circulatie , familia din ro a alertat autoritatile germane care au procedat la sigilarea locuintei acesteia ."Prietenul '' ei a fortat locuinta de unde a luat actele personale ale decedatei ,bunuri personale de valoare si ulterior a incasat si ajutorul de inmormintare asigurat de firma la care lucra.
Doresc sa aflu cum trebuie sa procedez pentru a recupera actele personale ale decedatei ,bunurile personale sustrase de "prietenul " acesteia si banii pe care acesta i-a incasat ca ajutor de inmormintare (acesta nu a avut nici macar bunul simt sa vina la inmormintare si nu acheltuit nici un EU pt inmormintare .
Am o societate comerciala cu sediul social in romania (in acte la registrul comertului sint asociat unic ) ,dar in societate a investit o persoana fizica o anumita suma de bani ,avem un act semnat in privat prin care eu recunosc suma investita in firma .in anul 2007 am vrut sa lichidez firma pentru a recupera suma investita de cealalta persoana .Aceasta a refuzat spunind ca trebuie sa mergem mai departe si sa dezvoltam firma ,acum s-a razgindit si ma forteaza s-ai returnez suma investita in firma ,amenintindu-ma ca ma da in judecata in germania ca sa-si recupereze banii de la mine (este cu domiciuliul in germania cu dubla cetatenie ).Eu am suspendat activitatea firmei si am scos-o la vinzare ... am venit si cu oferta s-ai dau o parte din actiuni s-au din patrimoniu pentru a incheia litigiul (pina trece aceasta perioada de criza financiara ) ,dar nu vrea decit bani ..si repede ..cei de facut ?..daca ma da in judecata unde are loc procesul ?..se poate lega si de celelalte bunuri pe care eu le am ..? ce ma sfatuiti ...?