Buna ziua,
Cine are dreptul la liber intr-o zi declarata libera de stat, doar cel care munceste in ziua respectiva (cea declarata libera) sau cel care sta acasa in ziua aceea mai are dreptul la inca un liber?
Daca asociatia din care faceti parte are stabilit un sistem propriu de penalizari atunci, cu siguranta, nu prea exista sanse de scapare. Pentru a scapa de probleme faceti o cerere in care solicitati incheierea unui acord de esalonare pentru plata restantelor.
Nu, nu este normal ceea ce sustineti dumneavoastra.
Daca exista restante catre furnizori, ele apar in contabilitatea asociatiei, adica in fisa de cont a furnizorului respectiv, care contine totalul sumelor facturate si totalul sumelor achitate. Deci nu au nicio legatura sa apara in listele de intretinere.
Ciudat este ca nu aveti niciun restantier in bloc, daca am inteles bine, dar, totusi, exista restante fata de furnizori...
Retribuita ori nu, acea persoana a ocupat o functie. In consecinta, pentru "abandon", trebuie sa existe o demisie, fie, asa cum spunea dl. avocat, demisia verbala sa fi fost cuprinsa in procesul verbal al adunarii generale.
Daca dansul a preluat fraiele de la 1 iulie, la acea data erau afisate, posibil, listele lunii mai. In consecinta, dupa parerea mea, lista din luna iunie trebuie sa o semneze pe motiv ca a fost "conceputa" in timpul mandatului sau.
Cele trei persoane care sunt luate la calculul cotelor de intretinere produc gunoi in blocul la care faceti referire, nicidecum in cealalta localitate!
Atat solicitarea proprietarului, cat si aprobarea presedintelui dovedesc, inca o data, ca mintea romanului e tare sclipitoare, precum in reclamele acelea la detergenii de vase...
@victor2005
De parca toate legile din tara asta ar fi perfecte si doar asta a iesit mai stramba. Sunt anumite aspecte din lege care sunt ciudate, unii au incercat chiar sa le indrepte, dar in zadar. Una peste alta, dreapta, stramba... legea se respecta.
Sincer, dincolo de patimi sau subiectivism, cred ca ar fi mai intelept sa nu ne mai inflamam atunci cand raspundem unui alt user, ci sa ne exprimam punctele de vedere astfel incat sa evitam conflictele.
Inainte de toate, buna gasit din nou dragii mei, mi-ati lipsit mult.
Trecand la subiect, daca ati achitat sumele restante, discutati cu presedintele asociatiei posibilitatea achitarii in transe lunare a penalitatilor. Atat timp cat nu mai exista sume restante, valoarea penalitatilor nu trebuie sa mai creasca. In fond, ambele parti, dvs. si asociatia, aveti un interes comun: dvs. - sa nu mai aveti "coada", iar asociatia sa incaseze sumele respective.
Problema e relativ simpla, dar, in acelasi timp, complicata.
Procedura este urmatoarea:
1. Presedintele noii asociatii de proprietari il notifica pe omologul de la asociatia-mama si ii solicita stabilirea unei sedinte comune a celor doua comitete, cu un singur punct: stabilirea si impartirea datoriilor.
2. Cele doua comitete se intrunesc si stabilesc modul in care fiecare asociatie preia sumele restante. Aici va fi cel mai mare tambalau si, in proprotie de 99% nu se va ajunge din prima la o intelegere (va spun din experienta).
3. Dupa ce, in fine, se ajunge la o intelegere, pentru ca, in principiu, fiecare vrea sa preia o datorie mai mica, se incheie un proces-verbal in care se trec termenii intelegerii.
4. Se merge in audienta la furnizori.
5. Dupa ce furnizorul ia act de modalitatea de repartizare a datoriilor, incheie noile contracte, cu noile debite, se face descarcarea de gestiune de pe contul vechi si... "toate e bune si frumoase".
In functie de debite, se refac acordurile de esalonare.
Daca procesul a fost suspendat deja in doua randuri, inseamna ca asociatia nu a depus toata documentatia. Daca nu a depus-o, sumele din liste nu justifica valoarea totala a restantelor, fie nu au aceste documente. In ambele cazuri... asociatia are un pariu pierdut.
Accesul la justitie e liber asa ca, la proces, puteti solicita si dv. un avocat din oficiu.
Nu va apucati sa spuneti la proces ca nu sunteti de acord cu sumele de plata ca instanta va dispune expertiza contabila pe care o platiti dvs. Cum spuneti ca aveti venituri modeste...
Eventual, la urmatorul termen, solicitati instantei sa dispuna ca asociatia sa va puna la dispozitie copii dupa toate documentele justificative care au sta la baza intocmirii listelor.
Explicatia administratorului dvs. face parte din categoria "sa radem cu gaga". Pai daca s-au schimbat codurile la interfon, ea nu a stiut? sau aceasta schimbare a fost facuta de un locatar cvare nu a ai vrut sa o lase pe administratora sa intre in scara? :D