avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 495 soluții astăzi
Forum Activitate axentyna@yahoo.com

Activitate axentyna@yahoo.com

Buna dimineata. Cu faptul ca avem un CCM expirat...
Buna ziua. A trecut ceva timp de cand a expirat contractul colectiv de munca. Suntem in culpa ? Multumesc anticipat.
Răspuns la discuția Poprire salariu
Va multumesc pt raspuns.
Discuție Poprire salariu
Buna ziua.

Angajatorul are obligatia sa retina si sa vireze catre executor parte din salariul angajatului, doar pe perioada cat CIM este activ . Cum se procedeaza in situatia urmatoare: CIM inceteaza pe parcursul lunii iulie, angajatul primeste remuneratia aferenta lunii iulie, in august. Se mai retine din salariu sau nu ? Multumesc anticipat.
Buna ziua.

Care este amenda pt intocmirea unui CIm pe perioada nedeterminata, in loc de determinata, pe o functie suspendata ( maternitate) ? Multumesc anticipat.
Buna ziua,

Este valabila, in continuare, optiunea ca o SC cu peste 50 salariati sa achizitioneze produse / servicii de la o unitate protejata (conf Legii 448/2006) ? Sunt modificari ? Multumesc.
Răspuns la discuția Inceput aplicabilitate lege
Multumesc. Sanatate multa.
Buna ziua.
O lege se aplica din ziua urmatoare publicarii ei in monitorul oficial ? Sau e un alt termen ?
Multumesc.
Buna ziua. Cum se procedeaza in urmatoarea situatie ?
Avem o masina care este pe numele sotului (decedat intre timp). Ca sa-i fac asigurare sau ITP, trebuie sa fie pe numele meu. Pt dezbaterea mostenirii, trebuie, printre altele, cartea de identitate a autoturismului / certificat de inmatriculare, etc. Cartea de identitate nu o gasesc.
Ar trebui sa scot un duplicat al cartii de identitate al autoturismului cu care sa merg la notar ? Cei de la DRPCIV pot simplifica in vreun fel lucrurile (ex: daca prezint certificatul de deces, pot sa elibereze cartea de identitate pe numele meu ?). Multumesc anticipat pt orice informatie.
Buna ziua
In cazul in care titularul unor tichete de vacanta a decedat, ce se intampla cu contravaloarea lor ?
Multumesc.