cocancl
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Pentru ca Fiica 1 a spus clar ca dupa vanzare vrea o parte din bani, daca nu va face in asa fel, dupa moartea mamei sa o dea in judecata pe fiica 2 ca a platit dar i-a luat banii inapoi ca sa constriasca casa..... Ca a inselat-o pe mama sa ii ia banii inapoi si sa profite de pe ea. Deaceea au fost intrebarile respective ce se poate faca, sa nu fie atacata ulterior.
Si ca s incheiere. NU sunt eu in cauza, Multumesc Lui Dumnezeu dar am o sora pentru care mi-as da si viata..
cocancl
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
sa discutat cu fiica 1 si baiat 3, baiat 3 doreste 500 de lei (pentru ca acum are nevoie de 500 lei ), fiica 1 nu este deacord sa cedeze, dar nu vrea nici sa se implice deloc, Ce ai face incontinuare? Banii s-ar da in realitate suma respecitva cat ar costa parcela de pamant facuta de un evaluator real.
cocancl
Utilizator 5din 5 utilizatori consideră acest răspuns util
Doamnei Raluka, sa facem un studiu de caz. O ipoteza care sa clarifice anumite aspecte.
Daca dumeavoastra ati fi mama singura a 3 copii doua fete si un baiat (Fata 1 fata 2 si Baiat 3), sunteti la o anumita varsta exemplu 63 de ani, circumstantele vietii au fost in asa fel incat dumenavoastra nu aveti , nici o pensie nici un venit singur. Singurl lucru care il aveti este o parcela de teren , pe care candva a fost o casa din pamant, aceea casa la ora actuala s-a daramat de cativa ani buni. Aveti langa dumeavoastra un nepot de la fiica 1 care a fost abandonat la nastere. Fiica 1 mama acestui nepot nu este interesata de acel copil de nici un fel in viata ei, nu este interesata nici daca dumneavoastra aveti ce manca sau vreun acoperis deasupra capului in ultimii 20 de ani. Baiat 3 este un alcoolic care te cauta numai cand poate lua ceva de la tine sa vanda sa aiba bani de bautura. Fiica 2 a inceput sa lucreze de la varsta de 16 ani la inceput cu ziua, dupa orele de scoala sa asigure un venit din care sa poate intretine familia adica Dumneavoastra ca si mama nepotul si pe ea insasi. Fiica 2 la varsta de 19 ani se baga in credit la banca sa poata cumpara haine si rechizite scolare pentru nepotul care incepe scoala pe clasa 1., cerand totusi ajutorul ficei 1, aceasta raspunzandu-i “v-am zis sa-l lasati la casa de copii nu ma intereseaza este problema voastra”. Dupa cativa ani de munca asidua in romania a plecat in strainatate sa castige ceva, in 7 ani de zile luna de luna an de an a trimis bani acasa la mama si nepot, a platit facturi de current impozite si telefoane, pentru a putea tine legatura cu ei. Dupa ce s-a daramat casa pentru ca nu castigat atat de multa inca sa poate sa o repare, le-a facut o camera, in care sa poata locuii mama si nepotul. In tot acest timp Fiica 1 si Baiat 3 nu te cauta deloc.
Intrebarea pentru tine doamna raluka daca ai fi in cazul mamei cui i-as lasa mostenire pamantul care il ai.
P.S.
Fiica 2 vrea sa constuiasca acum o casa noua, dar nu vrea ca sa imparta dupa aceea cu fratii ei, pentru ca nici eu nu au ajutat-o cand a avut nevoie. Se numeste asta “sarlatanie” rautate sau cum se numeste dupa parerea dumeavostra. Cat de corecta este legea? Si chestia cu paharul de apa era metaforica.
@raluk0207
prin suma modica m-am gandint la cel mai mic pret al pietei pentru zona respectiva exemplu (daca in zona se vinde terenul intre 10 si 15 euro metru patrat sa fie platit minimul adica 10 euro) si ulterior dupa ani de zile sa nu vina sa zica apoi fartii ca se putea vine de 13 euro metru patrat.
Sa fie foarte clar am intrebat ce se poate face LEGAL, NU am intrebat cum pot sa fraieresc pe altcineva nu m-am gandit nici o clipa la sarlatanie....
Dar dupa cum este descrisa interpretata leagea, legea in sine este o sarlatanie, iti da dreptul sa beneficiezi de ceva fara a avea nici un merit doar prin simplu fat ca te-ai nascut din aceeasi mama sau tata. Dar tu nu ai intrebat acele 2 persoane in viata ta daca vor un pahar de apa. Dreptul de a mosteni pe cineva dupa parerea mea ar trebuii sa se castige, in sensul sa lucrezi pentru acel drept.
daca se incheie contract de intretinere intre mama si fiica 2, atunci ceilalti frati nu mai au drept de mostenire, mai pot ataca acel contract ??
@ CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA"
Intrebarea este urmatoare care dintre cele 3 variante nu mai poate fi atacata ulterior.
Vanzare - cumparea (la minimul pretului pietei de la ora acutala in zona respectiva binenteles facut o evaluare legala a terenului)
Donatie, din cate am inteles se poate ataca ulterior
Contract de intretinere - se poate ataca sau nu, ulterior dupa moartea mamei ???
-cocancl, vă rog să apăsați pe Răspunde, nu pe Citează, când vreți să publicați un nou mesaj. Mulțumesc-
In concluzie nu este nici o cale legala pentru aceasta, Numai chiar vanzare cumparare.
Sa inteleg ca leagea romana si nu numai sustine numai persoanele fara scrupule, fara constiinta, hoti si sarlatani, care care vor sa obtina castiguri fara nici o obligatie.
Cel care alege sa fie om trebuie sa plateasca intodeauna dublu sau triplu acest lucru.
O sa se spuna ca trebuie respectata legea, ok si atunci unde este dreptatea? Daca eu nu vreau sa particip cu nimic la intretinere sau nici o obligatie, dar am pretentii este perfect legal, legea imi da acest drept .... ??
Daca mama face act de donatie catre unul dintre copii, acest act de donatie poate fi atact de ceilalti 2 frati mostenitori, dupa moartea mamei ??
Sau contract vanzare cumparare la o suma modica, care nu reflecta valoarea terenului la momentul respectiv, acesta mai poate fi atacat in instanta, dupa moartea mamei??
Buna ziua, am sa trec direct la subiect
Mama propietar unic in viata
Fiica 1 (cu un copil abandonat la nastere dar crescut de Mama + 2 copii care locuiesc cu Copil 1)
Fiica 2 (sustine financiar mama si copilul abandonat)
Baiat 3
Mama detine la ora actuala un teren cu o casa din pamant deteriorata total, la ora actuala se locuieste intr-o camera improvizata.
Fiiica 2 doreste sa construiasca o casa pe terenul respectiv pentru mama ei.
Baiat 3 nici o implicare. (eventual sa primeasca bani)
Fiica 2 a platit pana acum in ultimii 15 ani tot ceea ce tine de impozit, electricitate, si mancarea zilnica pentru cei doi (mama si copil abandonat) pe o parte din plati are chitante dovezi cum a platit pe cea mai mare parte nu are nici o dovada, numai cuvantul mamei .
Fiica 2 doreste sa construiasca o casa pentur mama ei, dar in urmatoarele conditii, sa fie unic mostenitor al proprietatii respective.
Dupa anumite discutii:
Fiica 1 “cedeaza” Doneaza partea ei de mostenire fara nici o pretentie
Baiat 3 “cedeaza’ Doneaza, vinde partea lui de mostenire pentru o suma infima de bani.
Intrebarii:
1. Atata timp cat este mama in viata se poate face la notar un act legal de “cedare” Donatie vanzare a dreptului de mostenitor, “care sa nu mai poata fi atacat ulterior dupa moarte mamei,” prin care fiica 2 sa mosteneasca toata propietatea?
2. Pot ulterior sa se razgandeasca Fiica1 si Baiat 3 asupra drepturilor de mostenire?
3. Copil abandonat crescut de “Mama” are drept de mostenire? Dar ceillalti copii ai “Fiica 1” au drept de mostenire?
Buna ziua,
Sunt casatorit si sotia are o fetita de 6 ani dintr-o casatorie anterioara suntem impreuna de 5 ani si jumatate, am trecut fetita pe numele meu pe cale administrativa, sotia mea acum nu mai lucreaza in tara, intrebarea mea este daca pot trece fetita pe ca si plata de CAS si alte necesare, pe venitul meu. Ce acte sunt necesare si unde trebuie sa ma prezint cu ele. Pot eu beneficia in caz de nevoie de concediu medical pentru fetita. Din pacate procesul de adoptie mai dureaza o perioada de timp.
Am fost la un avocat, din pacate nu am nici un drept legal asupra copilului, din pacate, nici macar dreptul la vizita din pacate.
Multumesc tuturor pentru sfaturi.
actele respective sunt din pacate numai de trecere pe numele meu, prin acordul partilor, inca procesul de adoptie (infiere) nu a fost efectuat, anul acesta trebuia sa demaram procesul de adoptie, ca tatal biologic sa nu mai aiba nici un drept legal, si pentru aceste acte de trecere de pe numele avut anterior la nastere, s-au facut in fata notarului cu acceptul inscris al tatalui biologic, si cerere in scris a mamei ca doreste acest lucru.
Deaceea intreb daca legal am vreun drept. Nu s-a facut adoptie a minorei de catre mine prin hotarare judecatoreasca, numai trecere pe numele meu prin acordul tatalui si mamei biologice a minorei, Daca am acest drept da voi contacta un avocat, daca legal nu am nici un drept atunci, nu are rost, eventual sa ma multumesc doar ceea ce va hotara instanta. Tin sa specific ca nu este numai din interes sentimental, ci si din mediul in care se afla deja fica mea, si in care va creste, Odata ce totul se bazeaza in mare parte pe alcool. in acea locatie sau sub tensiune psihica.