Conform O G 22/2002 , inteleg ca procedura de executare se incepe dupa 6 luni de la primirea somatiei,
Intrebarea mea este de ce Trezoreria mi-a blocat contul si mi-a virat sume catre executor , dupa o luna si jumatate de la somatie , invocandu-mi ca in acordul de furnizare incheiat intre parti acum 3 ani , la cap.Dispozitii finale fiind mentionat :
- in conformitate cu prevederile art 5 din Legea 110/2007 partile stabilesc un termen de 1 luna.
?
Eu sunt soferul, de la 1 iunie am fost o data in tara , si adm. m-a amantat pe saptamana viitoare ca voi primi contractul ,dar pe cand s-a intamplat accidentul si ...asa am aflat ca de fapt contractul de munca inca nu e inregistrat.
Dar daca mi se intampla ceva , un accident de munca ,invaliditate sau...doamne fereste ceva mai rau ...Firma nu suporta nici o cheltuiala , nefiind angajat legal,iar acum ea vrea sa suport jumatate din cheltuieli .Este legal?
Se pot calcula prejudicii unui angajat - sofer- ,in urma unui accident rutier cu masina firmei,care nu avea CASCO, daca contractul lui de munca nu este inca inregistrat la ITM ? (urma zilele acestea)
Pentru indemnizatii se retin 5,5% cass si se impoziteaza cu 16 % , dar nu sunt inca sigura daca se retine CASS -ul si pt cei care au alte venituri din salarii sau asimilate acestora.
Sofer pe TIR angajat de la 1 iunie ac ,(asa stia, dar contractul de munca nu ii este nici acum inregistrat la ITM) produce un accident rutier fara victime ,in UE , iar acum i se cere sa suporte reparatiile masinii si adusul ei in tara .Starea tehnica a masinii nu a fost prea buna , acest fapt i-a fost semnalat administratorului innainte de accident.