avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 697 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Care sunt contributiile datorate de avocati in ceea ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Care sunt contributiile datorate de avocati in ceea ce priveste indemnizatiile primite la alegerile locale?

Buna ziua.
Particip ca loctiitor intr-un birou electoral de circumscriptie si nu sunt sigura in ceea ce priveste sistemul de impozitare a indemnizatiei primite .
Din cate stiam eu avocatii ar trebui sa plateasca doar impozitul de 16% si contributia de 5,5 la CAS, avand in vedere ca noi nu cotizam la sistemul de pensii de stat, ci la Casa de Asigurari a Avocatilor.
Asadar, ar fi aproximativ un procent de 21,5% si nu 32,5% aplicat acestei indemnizatii a membrilor (presedinte, loctiitor) biroului electoral.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: miki77 , utilizator 11:23, 20 Iunie 2012
Pentru indemnizatii se retin 5,5% cass si se impoziteaza cu 16 % , dar nu sunt inca sigura daca se retine CASS -ul si pt cei care au alte venituri din salarii sau asimilate acestora.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit pe venit in asigurari George Ro George Ro Buna ziua, Colaborez cu o firma de brokeraj in asigurari de aproximativ 4 ani de zile. Dupa cum bine se stie, in functie de incasarile lunare se primeste un ... (vezi toată discuția)
Drepturi salariale ContSters23466 ContSters23466 Sunt incadrata cu norma intreaga si contract pe durata nedeterminata cu salar de baza la institutie de stat unde mi se opreste lunar darile (CAS, CASS, somaj, ... (vezi toată discuția)
Salariile compensatorii si pensia TES TES VA ROG SA -MI PRECIZATI DACA SALARIILE COMPENSATORII SUNT DOAR UN AN VECHIME SAU SE TRECE IN FISA DE CALCUL SI VALOAREA LOR PENTRU STABILIREA PUNCTAJULUI ... (vezi toată discuția)