avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 577 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Impozit pe venit in asigurari
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Impozit pe venit in asigurari

Buna ziua,
Colaborez cu o firma de brokeraj in asigurari de aproximativ 4 ani de zile. Dupa cum bine se stie, in functie de incasarile lunare se primeste un comision brut care se impoziteaza cu 21 , 5 % .
La inceputul activitatii nu am dat importanta acestui aspect intrucat veniturile nu erau foarte mari insa acum observ ca o buna parte din venituri (21,5%) este retinuta de catre firma cu care detin contractul de intermediere.

Exista vreo posibilitate legala de a reduce acest procent de impozitare?

Multumesc anticipat!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu. Acest procent cuprinde impozitul pe venit de 16% si contributia la sanatate de 5,5%.
Din cate stiu, incepand cu 01.01.2016 trebuia sa va inscrieti la ANAF ca PFI si sa obtineti un CIF.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care sunt contributiile datorate de avocati in ceea ce priveste indemnizatiile primite la alegerile locale? BABYDOLL BABYDOLL Buna ziua. Particip ca loctiitor intr-un birou electoral de circumscriptie si nu sunt sigura in ceea ce priveste sistemul de impozitare a indemnizatiei ... (vezi toată discuția)
Plata asigurarilor de sanatate in cazul in care ai o activitate independenta pe langa serviciul la stat stirbug stirbug am un pfi neinregistrat la finante(colaborez cu o firma cu conventie civila pe baza de comision).sunt angajat si la stat unde unitatea retine si vireaza 5,5% ... (vezi toată discuția)
Retinere impozit si sanatate AdrianaMorosan AdrianaMorosan Sunt pensionare si fac colaborare la o firma de vanzari directe. Vreau sa stiu daca este corect sa se opreasca impozitul 16% si sanatatea 5,5% din tot ... (vezi toată discuția)