avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 891 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general plata asigurarilor de sanatate in cazul in care ai o ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

plata asigurarilor de sanatate in cazul in care ai o activitate independenta pe langa serviciul la stat

am un pfi neinregistrat la finante(colaborez cu o firma cu conventie civila pe baza de comision).sunt angajat si la stat unde unitatea retine si vireaza 5,5% asigurari de sanatate la cas. intrebarea mea este :mai trebuie sa platesc 5,5% si din venitul obtinut din activitatea independenta?dac da, conform carei legi ?daca voi avea nevoie de spitalizare medicamente etc voi beneficia de o suma mai mare decat un coleg de-al meu de la stat? la ce suma se calculeaza 5,5%la venitul brut sau net?mentionez ca suma lunara pe care o incasez din comision e in jur de 3-400 ron.(maxim)(brut)
Cel mai recent răspuns: Gabriela Monica Ionescu , Consultant fiscal 03:38, 30 Ianuarie 2011
ce inseamna pfi neinregistrat la finante ?
Obligatia platii CASS ca PF este prevazuta de Legea sanatatii nr. 95/2006, art. 257 (3), chiar daca titularul PF este salariat. Nu sinteti inregistrat la finante, dar ei spun ca orice venituri trebuie impozitate. Sanatatea o plateste toata lumea, pe toate veniturile separat.
Se calculeaza 5,5% din venitul net.
Nu beneficiezi de nimic in plus la spitalizare sau alte servicii medicale solicitate.
multumesc
nu am cod unic de inregistrare,pentru ca nu e nevoie. firma cu care colaborez plateste impozitul si contributia pt pensie
Interventie moderator

@stirbug,va rog sa nu mai postati mesaje consecutive,atata timp cat puteti reedita mesajul postat anterior.
Va multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asigurari de sanatate geomarco geomarco O persoana care are un contract de munca pe perioada nedeterminata, un contract de consultanta de 2 ore si este si PFA ce contributii la fondul de asigurari de ... (vezi toată discuția)
Pensionar inregistrat pfa - care sunt contributiile obligatorii? stelach stelach Buna ziua, un pensionar, care este inregistrat ca persoana fizica autorizata, ce obligatii fiscale are,are obligatia incheierii unui contract de asigurari de ... (vezi toată discuția)
Care sunt procentele contributiilor ale unei pfa? larissalore larissalore Buna ziua, Un prieten lucreaza in functia de contabil si doreste sa se inregistreze si ca persoana fizica autorizata (PFA - daca este posibil). Acesta ar ... (vezi toată discuția)