avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 999 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Prejudicii calculate unui angajat fara contract de ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Prejudicii calculate unui angajat fara contract de munca inregistrat

Se pot calcula prejudicii unui angajat - sofer- ,in urma unui accident rutier cu masina firmei,care nu avea CASCO, daca contractul lui de munca nu este inca inregistrat la ITM ? (urma zilele acestea)
Cel mai recent răspuns: smeagull , utilizator 11:01, 21 Iunie 2012
Banuiesc ca stiti si dvs ca se inregistreaza CIM cu o zi inceperii lucrului propriu-zis, iar amenda este destul de mare. Faptul ca dvs ati trimis angajatul pe teren fara a avea forme legale este in primul rand un risc pe care l-ati asumat ca societate.
Dincolo de asta, soferul poate fi raspunzator in fata firmei daca accidentul s-a produs din vina lui.
Raspunderea poate cuprinde pagubele la masinile implicate in accident si daunele aduse altor persoane.
Nu are importanta daca era munca la negru sau cu contract legal intocmit.

Daca accidentul nu a avut loc din vina soferului angajat, ci din vina altui sofer sau din vina masinii, unitatea angajatoare poate fi responsabila fata de soferul angajat la negru. Prin hot. judecatoreasca, va putea fi obligata la plata daunelor suferite de sofer.

Daca dv. sunteti soferul implicat, e bine sa stiti pe viitor ca nu trebuie sa va prezentati la munca si sa primiti masina fara contract de munca semnat de dvs. si de unitate. Pentru munca fara contract puteti fi sanctionat si dvs. ca angajat, de catre ITM, cu amenda.
Eu sunt soferul, de la 1 iunie am fost o data in tara , si adm. m-a amantat pe saptamana viitoare ca voi primi contractul ,dar pe cand s-a intamplat accidentul si ...asa am aflat ca de fapt contractul de munca inca nu e inregistrat.
Dar daca mi se intampla ceva , un accident de munca ,invaliditate sau...doamne fereste ceva mai rau ...Firma nu suporta nici o cheltuiala , nefiind angajat legal,iar acum ea vrea sa suport jumatate din cheltuieli .Este legal?
miki77 a scris:

Dar daca mi se intampla ceva , un accident de munca ,invaliditate sau...doamne fereste ceva mai rau ...Firma nu suporta nici o cheltuiala


Incorect. Daca vi s-ar fi intamplat ceva, firma ar fi putut fi obligata la toate cheltuielile pe care le suporta in mod normal un agajator, chiar daca munceati la negru.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident fara contract de munca. Transport06 Transport06 Buna ziua, intrebarea mea este urmatoarea: am avut angajat in strainatate un Sofer roman, cu Contract de munca, totul legal, a avut o perioada cand, tot pleca, ... (vezi toată discuția)
Despagubire cu fransiza retinuta pe polita auto-casco OanaBocancea OanaBocancea In cazul in care un angajat care s-a deplasat in interes de serviciu cu masina de serviciu si a avut accident, masina are dauna totala, angajatorul are dreptul ... (vezi toată discuția)
Accident cu masina firmei Bogobogo11 Bogobogo11 Buna-ziua, Am făcut un accident cu masina firmei mai exact am intrat intr-un stâlp evitand o coeziune cu un alt autoturism care a fugit după ce mă văzut ... (vezi toată discuția)