avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1845 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters100836

Activitate ContSters100836

Buna ziua,

As dori sa stiu ce inseamna exact o diploma de asistent social echivala conform legii?
Multumesc!
Cu tot respectul, ofiterul starii civile a refuzat sa primeasca actele si nu s-a pus problema ca nu as fi stiut ca documentele trebuie traduse in romana si legalizate. In ceea ce priveste presupunerea dvs ca m-as fi speriat ca fiul nostru nu o sa poarte numele tatalui va inselati foarte tare pentru ca amandoi am cazut de acord ca baiatul sa aibe in continuare numele meu, acest lucru fiind specificat in declaratia lui de paternitate, deci chiar nu s-a pus problema de asa ceva. Si exact acesta este scopul declaratiei tatalui, de a fi trecut in certificatul de nastere al fiului nostru ca tatal lui, nu de a-i purta numele tatalui. Presupunerile dvs chiar nu se regasesc in realitate, dar multumesc oricum pentru parere.
Multumesc pentru informatii! Inca incerc sa ma lamuresc cum stau de fapt lucrurile, mai ales ca am primit informatii oarecum opuse dar mi se pare incredibil ca o declaratie data intr-o alta limba pe care nu o cunosti chiar in prezenta unui traducator sa fie considerata mai importanta si autentica decat o declaratie in limba pe care o intelegi si stii foarte bine ce anume semnezi! As dori sa va intreb care ar fi procedura de actionare in instanta si daca am nevoie de un avocat care sa ma reprezinte si mai ales daca documentele pe care le am la ora actuala vor valora ceva in instanta sau acea intampinare de care vorbiti va trebui sa fie datata dupa depunerea cererii de stabilire a paternitatii. De asemenea, cum ar trebui sa arate acea intampinare si unde anume va fi ea data. Oricum banuiesc ca va dura ceva timp pana se va da o hotarare. Multumesc inca o data!
Si ce pot face in acest caz?
Multumesc mult d-le avocat, o sa procedez intocmai! Multumesc inca o data!
Multumesc mult, documentele sunt in engleza si au pe spate Apostila de la Haga (declaratia si imputernicirea), mai este nevoie de o superlegalizare de acolo?
Buna ziua, am mare nevoie de ajutor. Baietelul meu are 11 luni si tatal lui, cetatean australian, nu a fost in tara la data nasterii si nici nu a revenit in Romania pana acum din anumite motive. Baietelul nostru are un certificat de nastere in care apar doar eu, ca mama. Intrucat este aproape imposibil ca tatal lui sa ajunga in Romania in viitorul apropiat si in urma dorintei lui de a-si recunoaste copilul precum si in urma unor informatii si sfaturi de la specialisti in domeniu atat din Romania cat si din Australia, el a mers la un notar autorizat in Australia unde a dat o declaratie de recunoastere a paternitatii pentru fiul nostru, precum si o imputernicire facuta mie pentru a-l reprezenta aici in vederea inregistrarii lui ca si tata al fiul lui nostru, acte oficiale si legalizate si avant apostila de la Haga si mi-a trimis aceste documente impreuna cu certificatul lui de nastere si pasaportul in original. Doar ca la starea civila mi-au fost refuzate aceste documente si au spus ca nu accepta inregistarea tatalui decat daca el se prezinta in fata dumnealor si da acea declaratie de recunostere a paternitatii. Ce pot face in aces caz? Este corect ce au facut cei de la starea civila si daca da, ce mai este de facut in acest caz pentru ca declaratia lui sa fie luata in considerare, avand in vedere ca cel putin o vreme tatal fiului meu nu poate ajunge in Romania. Exista o alta cale prin care am putea sa dovedim paternitatea si sa fie acceptata la starea civila? Astept cu nerabdare raspunsul dvs si va multumesc anticipat!
Multumesc!
Deci vom putea face acest lucru dupa ce va fi eliberat noul certificat de nastere in care copilul poarta numele tatalui? Sau e posibil si inainte?
Tatal fiului meu doreste adaugarea inca a unui prenume fiului nostru, iar eu nu am nimic impotriva. Avand in vedere ca el doreste recunoasterea copilului si va semna declaratia de paternitate as dori sa intreb daca cererea de adaugare a inca unui prenume se poate face in acea declaratie sau e nevoie de o cerere separata? Va multumesc!