avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 437 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Adaugarea unui prenume in declaratia de paternitate?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Adaugarea unui prenume in declaratia de paternitate?

Tatal fiului meu doreste adaugarea inca a unui prenume fiului nostru, iar eu nu am nimic impotriva. Avand in vedere ca el doreste recunoasterea copilului si va semna declaratia de paternitate as dori sa intreb daca cererea de adaugare a inca unui prenume se poate face in acea declaratie sau e nevoie de o cerere separata? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters100836 , utilizator 19:52, 7 Septembrie 2013
Pentru adaugarea unui prenume trebuie sa mergeti pe calea administrativa, adica sa faceti cererea si sa o depuneti la primaria de care apartineti, la biroul de stare civila.
Deci vom putea face acest lucru dupa ce va fi eliberat noul certificat de nastere in care copilul poarta numele tatalui? Sau e posibil si inainte?
Amandoua in aceelasi timp, pentru ca in certificatul de nastere sa apara noul nume cat si noul prenume.
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stabilirea paternitati ContSters106474 ContSters106474 Buna ziua...Am trait in concubinaj timp de 14 ani fara ca aceasta sa fie divortata. In acest timp a rezultat un copil care acum are 8 ani iar concubina mea a ... (vezi toată discuția)
Recunoastere paternitate zallyna zallyna Copil nascut inainte de casatoria legitima, (in concubinaj), la nume tata pe certif. nastere trasa line. Ulterior, sotul (si tatal natural al copilului) ... (vezi toată discuția)
Recunoasterea paternitatii facuta in afara tarii refuzata la starea civila ContSters100836 ContSters100836 Buna ziua, am mare nevoie de ajutor. Baietelul meu are 11 luni si tatal lui, cetatean australian, nu a fost in tara la data nasterii si nici nu a revenit in ... (vezi toată discuția)