Buna ziua.Am sora de 47 ani cu debilittate mintala accentuata grad de handicap accentuat (pensionata) .Mama a murit si sora mea sta cu tata ci cu fratele meu nostru care are 33 ani. El are grija de ea permanent ( desi nu este insotitor ).Tata avand 80 ani vrea sa facem astfel incat fratele meu sa fie tutorele ei ( si el vrea) .Ne sperie un pic procedura .Nu ne-a ajutat nimeni cu nimic pana acum si parca suntem speriati de tot ce urmeaza. Am facut intampinarea si o vom depune .Intrebare : inteleg ca anual tutorele trebuie sa depuna o dare de seama . am vazut formuarul ,Dar nu inteleg cum poti justifica o pensie amarata de 700 lei pe care o primeste ea? trebuie pastrate chitante de la magazine? Cum poti cuntifica cat mananca un om? Multumesc si mii de scuze ptr intrebare ,dar pur si simplu nu inteleg.Mi se pare ca vrea sa ne pedepseasca cineva ca avem o sora bolnava si toata viata ne-am dedicat-o ei.
antoanela35
Utilizator 3din 3 utilizatori consideră acest răspuns util
Corect. Va multumesc, m-ati facut sa rad .Practic nu exista solutie.Mai bine nu ma casatoresc , Las lucrurile asa cum sunt si last totul prin Testament fratelui meu.Durerea mea cea mare este sa nu ii las pe drumuri.
Sora mea este bolnava din nastere , ne-am chinuit mult toti si eu si fratele meu de mai sus si parintii. Drept urmare as vrea sa am liniste pe lumea ailalta si sa-i las linisitit dupa moartea mea.
Am inteles , Multumesc .De tata nu se pune problema .
In ceea ce priveste ceilalti frati dupa moartea tatalui meu ,daca las prin Testament totul unui singur frate ,inteleg ca am dreptul asta . O doamna avocat mi-a spus ca fratii nu sunt mostenitori rezervatari ,nu au vocatie la mosternire daca exista un testament. Testamentul poate fi atacat de ei NUMAI daca contesta discernamantul meu testamentar ( ceea ce nu este cazul lucrez , sunt economista ) .Asa este ,va rog?
Nu sunt casatorita si am 3 frati ,dar nu am copii.Am 50 ani .
Mama a murit si mai traieste doar tatal meu.
Am 2 apartamente pe numele meu si as vrea sa le las prin Testament unui singur frate ( ptr ca am o sora bolnava din nastere cu retard mintal si el este cel care sta si acum cu ea si care va avea grija de ea binenteles cu ajutorul meu )
As vrea sa ma casatoresc cu cineva care are un copil dintr-o casatorie anterioara. Noi nu avem copii.
Daca las bunurile mele prin Testament la Notar , unui singur frate ( cel care are grija de sora mea ) dupa decesul meu .testamentul poate fi atacat in vreun fel de sotul supravietuitor care inteleg ca ar avea vocatie la mostenire ? Si daca da ( desi nu imi pun problema ca ar putea face asa ceva NU VREAU SA LAS lucrurile ambigue dupa moartea mea ) ce acte suplimentare as putea incheia cu viitorul sot ptr a exclude o astfel de posibilitate?Sau mai bine nu ma mai casatoresc....
Multumumesc mult .Pentru ca plec in vacanta si nu mai am timp.Sunt inca tanara am 50 ani ,nu sunt casatorita si nici nu am copil
Am 3 frati si vreau sa i las unuia singur tot. O sa ma duc si la Notar, dar acum nu mai am timp.Plus ca la notar am inteles ca trebuie cu 2 martori care cam greu sa-i aduni ,joburile se termina seara tarziu ,notarii inchid repede ,etc.
Buna ziua .Doresc sa imi scriu testamentul olograf .
va rog sa imi spuneti daca in testament trebuie sa precizez clar ce las mostenire - de exemplu apartamentul cutare cu adresa ,etc ) precum si conturi ( nr cont ,banca ,etc?
sau scriu ca las toate bunurile mele lui cutare?
multumesc.