avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 986 soluții astăzi
Forum Activitate MirceaT

Activitate MirceaT

Va multumesc pentru raspunsuri !
Buna ziua tuturor !
Sunt in situatia in care am un imobil de inchiriat si vreau ca si "proprietar" - caci imobilul este ipotecat - sa ma asigur ca imi incasez contravaloarea chiriei la timp, si ca toate utilitatile sunt platite in termenul corespunzator.
Pot adauga in contractul de inchiriere cum ca acesta este cu titlul executoriu si ca in cazul nerespectarii termenilor din contract pot eveacua chiriasii imediat, sau intr-un termen destul de scurt ?
Va multumesc pentru sfaturi si ajutor !
eu vroiam sa stiu doar daca este legal.
o dicutie despre acest aspect nu isi va avea rezolvare. raspunsul va fi simplu: vrei telefon il platesti, nu vrei telefon, il predai.
am un job in vanzari - telefonul este impetuos necesar - nu avem restrictie de minute sau ceva de genul ... ne-au spus ca daca mai vrem telefonul de firma trebuie sa il platim noi ... daca nu sa il predam ...
chitanta nu s-a dat nimanui ... sunt peste 80 de tel in firma
buna ziua,

am si eu o intrebare legata de plata telefonului de firma :((
ni se cere de la contabilitate sa ne platim contravaloarea facturilor telefoanelor de firma (tuturor angajatilor) fara sa ni se dea nimic la mana pentru asta. :(

doresc sa aflu daca aceasta procedura este legala si in temeiul carei legi(ordonante)
Multumesc pentru raspuns !
Problema este ca m-a oprit la 02:00 noaptea, cand nu avea cum sa vada daca este sau nu lipita rovigneta in geam.
legally a scris:

Ce drepturi aveti in fata organului de prevenire si control rutier
Trebuie sa se prezinte (aveti dreptul sa-i cereti legitimatia, sa v-o arate,pe care este inscris numarul sau)
Sa va spuna motivul opririi(care este motivul: filtru organizat de exemplu)
Daca este filtru, aveti dreptul sa cereti ordinul de serviciu in care trebuie sa se regaseasca data si intre ce ore au voie sa faca filtru, strazile pe care actioneaza si numele persoanelor care participa din echipaj.
Actele se cer pe un motiv(legea nu mai permite sa se opreasca masini si apoi sa se caute motive de amenda).
Deci, la oprire, se comunica soferului motivul si nu puteti fi sanctionat decat pe acel motiv.
La amenda aveti doua locuri unde semnati: unul prin care recunoasteti fapta si al doilea ca ati luat cunostinta de amenda.puteti sa semnati ca luati la cunostinta de amenda, insa sa nu recunasteti fapta.


Buna ziua !

Am fost oprit fara motiv aseara pe DN1 in Saftica de agentul Ciobanu C. Nu mi-a raspuns la intrebarea "de ce m-ati oprit" si a scris-o ca atare la comentarii - LOL.
In urma verificarii actelor am constatat impreuna ca nu puteam face dovada ca detin rovigneta pentru auto condus. aveam rovigneta la birou, e masina firmei. ca urmare mi-a suspendat talonul si mi-a intocmit PV cu amenda 500 ron, 250 in 48h.

Pot cere instantei anularea PV daca nu a avut nici un motiv sa ma opreasca ?
Răspuns la discuția pierdut proces cu politia iasi
andrei_pap87 a scris:

hotararea poate deveni definitiva si irevocabila si prin nerecurare, daca in termen de 15 zile de cand vi-a fost comunicata sentinta civila prin care vi s-a respins plangerea contraventionala, nu urmati calea recursului....nu trebuie sa faceti cerere.

Din momentul in care hotararea a devenit irevocabila, aveti 15 zile sa predati permisul politiei...

OUG 195/2002 Art. 118 - (4) În termen de 15 zile de la data rămânerii definitive şi irevocabile a hotărârii judecătoreşti prin care instanţa a respins plângerea împotriva procesului-verbal de constatare a contravenţiei, contravenientul este obligat să se prezinte la serviciul poliţiei rutiere care îl are în evidenţă pentru a preda permisul de conducere.
(5) Neprezentarea contravenientului în termenul prevăzut la alin. (4), în mod nejustificat, atrage majorarea cu 30 de zile a duratei de suspendare a exercitării dreptului de a conduce

Toate cele bune !!!


eu am fost la politie dupa cele 15 zile de cand mi s-a comunicat hotararea ,,, si nu au vrut sa il ia cu motiv ca hotararea trebuie sa fie definitorie si ca sa ma duc la iasi sa iau stampila ... ca oricare (mai bine zis, ca multi altii), la momentul respectiv, nu am citit tot ce scrie pe aceste hartii ... decat acum intrun tarziu ... cele 15+15 zile imi expira maine. daca eu ma duc cu permisul la politie maine ... o sa mi-l primeasca sau o sa mi-l refuze si atunci tre sa aduc stampila de la iasi ?
Răspuns la discuția pierdut proces cu politia iasi
ideea e ca eu nu vreau sa fac recurs ... vreau doar sa dau permisul ...
intrebarea mea este trebuie sau nu sa fac cerere de hotarare definitiva si irevocabila ? si daca trebuie sa fac trebuie sa o fac personal sau o pot trimite si prin posta ?
pe mine ma intereseaza cand devine hotararea definitiva si irevocabila ? trebuie sa fac eu cerere in acest sens sau vine de la sine inteles ca daca nu am depus contestatie e definitiva ?

va multumesc ...
Am pierdut procesul cu politia iasi si acum trebuie sa imi predau permisul.
Sentinta a fost data pe data de 16.06.2009 si mie mi-a parvenit pe data de 04.08.2008.
Sunt din Ploiesti, dar adresa din buletin este in satul Buda, cca 4km din Ploiesti.
Comunicarea a ajuns la Ploiesti pe data de 29.07 (conform stampilei). Dar la mine a ajuns pe data de 04.08.2009, fara semnatura de predare fara nimic, in cutia postala.
Doresc sa va intreb la care data sa ma conformez cand iau in calcul cele 15 zile de contestatie + 15 zile de la data ramanerii definitive, la cea de pe stampila sau la cea la care am primit plicul ?
Problema este ca de abia astazi am aflat ca pentru ramanerea definitiva si irevocabila asentintei trebuie sa fac cerere, sau cel putin asa mi s-a spus la telefon, dupa ce am sunat la judecatoria iasi.
Eu ma gandeam ca daca trec cele 15 zile fara contestatie atunci este definitiva.
Trebuie sau nu sa fac un drum la iasi ? Pot trimite aceasta cerere prin posta ? Si daca da, cum trebuie sa sune aceasta cerere ?
Va multumesc,
Mircea Tudor