avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 601 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract inchiriere imobil cu titlu executoriu
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract inchiriere imobil cu titlu executoriu

Buna ziua tuturor !
Sunt in situatia in care am un imobil de inchiriat si vreau ca si "proprietar" - caci imobilul este ipotecat - sa ma asigur ca imi incasez contravaloarea chiriei la timp, si ca toate utilitatile sunt platite in termenul corespunzator.
Pot adauga in contractul de inchiriere cum ca acesta este cu titlul executoriu si ca in cazul nerespectarii termenilor din contract pot eveacua chiriasii imediat, sau intr-un termen destul de scurt ?
Va multumesc pentru sfaturi si ajutor !
Cel mai recent răspuns: MirceaT , utilizator 14:03, 24 Iulie 2017
~ Conținut șters la cerere ~
Inregistrati contractul la organul fiscal si, devine titlu executoriu, ptr.plata chiriei la tremenle si in modalitatile stabilite in contract,sau,in lipsa acestor,prinlege.[Art.1798NCC.].Nu conteazadaca, contractele sunt incheiate prin inscris sub semnatura privata sau,in forma autentica.
Va multumesc pentru raspunsuri !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pact comisoriu gradul iv - reziliere de drept contract ce inchiriere vladion2005 vladion2005 Buna ziua. Am incheiat un contract de inchiriere, in calitate de proprietar, pe perioada ianuarie 2013-ianiarie 2015. Chiriasul a acumulat datorii la ... (vezi toată discuția)
Contractul de inchiriere - titlu executoriu virgo19 virgo19 Buna ziua, Am citit undeva ca, conform NCPC, contractul de inchiriere inregistrat la anaf constituie titlu executoriu. Vreau sa stiu daca este adevarat. Am ... (vezi toată discuția)
Investire cu formula executorie danny20164 danny20164 In cazul unui contract de inchiriere,chiriasul(pers.juridica) nu a achitat chiria de aprox 4 luni.Ce acte sunt necesare pt nvestire cu formula ... (vezi toată discuția)