avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Activitate xyz2009

Activitate xyz2009

Buna seara,

Am deschis proces contra angajatorului, contest decizia de sanctionare disciplinara, am avut prima infatisare, angajatorul nu s-a prezentat.

Care este procedura de anulare a procesului ? Pot face acest lucru ? Presupune vreun cost din partea mea fiind conflict de munca ?
Trebuie sa astept urmatorul termen de judecata stabilit de instanta si sa anunt acest lucru in instanta inainte de inceperea sedintei de judecata sau pot face acest lucru inainte de aceasta data ?
Ce document trebuie sa depun ?

Multumesc.
Buna ziua,
La Multi Ani! va doresc, sanatate si un an mai bun decit 2009.

Am in derulare un proces in care solicit anularea cercetarii disciplinare.
La primul termen instanta a solicitat reprezentantului firmei ( avocatului ) sa aduca pina la urmatorul termen si sa depuna la dosar Regulamentul Intern al firmei.
In firma acest regulament nu a fost adus la cunostinta angajatilor, de semnatura pt. luare la cunostinta nici nu se pune problema.
Am solicitat firmei sa-mi trimita pe mail acest regulament, lucru care a fost efectuat. Nu este inregistrat, nu este semnat si nici stampilat.
Acum ( au trecut 3 luni de atunci ) am descoperit ca persoanele nou angajate primesc un alt Regulament, care are putine modificari fata de cel primit de mine, DAR este semnat, stampilat si cu numar de inregistratre de acum 5 ani.
Pot sa faca asa ceva ? Pt. mine seamana a fals in acte. Si colegii din firma care au vazut ambele variante de Regulament sint uimite de nazdravania celor din conducere. Am ambele variante pe mail primite, aceasta jonglerie a firmei ma poate ajuta ? Am sanse sa ma folosesc de ea in instanta ca sa dovedesc nulitatea acestui Regulament ? Un director cu gura mai mare si mai razbunator ( seful meu ) o da sus si tare acum ca se vor folosi de Codul Muncii si de Contractul de munca la nivel de ramura. Ca acest Regulament Intern este un ........si pot sa spuna ca nici nu exista asa ceva in firma( sa afirme acest lucru la tribunal ). Firma are cam 300 angajati. De reprezentant al salariatilor nu se discuta in firma, este un subiect tabu.
Ma pot astepta chiar sa-mi arate si un proces verbal semnat de mine ca am luat la cunostinta de acest NOU regulament.
Pot sesiza acest lucru sau sa astept termenul de judecata ?

Multumesc anticipat pt. raspunsuri.
O zi buna va doresc.
xyz2009
Buna ziua,

Lucrez intr-o multinationala, angajat cu norma intreaga.
In grup sint mai multe firme, exista un singur sediu, lucram la gramada.
Sintem obligati sub amenintarea concedierii sa prestam munca pt. mai multe societati. Mediul de lucru este dezastruos, ca atare aproape toti cautam de lucru. Cind insa pleaca cite un coleg nu se fac angajari, sarcinile se redistribuie, fara a se discuta despre plata suplimentara. Daca am adus in discutie existenta unui act aditional pt. munca prestata in alta firma din grup raspunsul a fost clar :nu esti de acord, poti pleca in alta parte.
Aceste afirmatii pot fi probate prin inscrisuri.

Intrebari :
1 - Am sanse in instanta daca solicit plata acestor drepturi ? Am inteles ca in instanta sint luati in calcul ultimii 3 ani.

2 - Un coleg plecat prin restructurarea postului in urma cu 6 luni are sanse sa solicite si el aceste drepturi ?

Multumesc.
O zi buna va doresc.