avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 726 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cum pot anula un proces ?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cum pot anula un proces ?

Buna seara,

Am deschis proces contra angajatorului, contest decizia de sanctionare disciplinara, am avut prima infatisare, angajatorul nu s-a prezentat.

Care este procedura de anulare a procesului ? Pot face acest lucru ? Presupune vreun cost din partea mea fiind conflict de munca ?
Trebuie sa astept urmatorul termen de judecata stabilit de instanta si sa anunt acest lucru in instanta inainte de inceperea sedintei de judecata sau pot face acest lucru inainte de aceasta data ?
Ce document trebuie sa depun ?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Isa Radov , Consultant resurse umane 11:12, 12 Ianuarie 2010
Daca la termenul avut s-a amanat sedinta pentru a se cita din nou angajatorul la urmatorul termen puteti sa spuneti ca renuntati la judecata si se "anuleaza procesul". Daca prima infatisare a fost si prima zi de judecata puteti renunta numai in prezenta partii adverse, asa ca procesul continua.
daca cererea de chemare in judecata a dvs. ramane fara obiect... instanta ia act si o anuleaza!
ca sa ramana fara obiect cererea : spuneti ori ca a s-a ajuns la o intelegere pe cale amiabila ( exista inca posibilitatea asta) sau pur si simplu renuntati la cerere... puteti fii pus sa platiti cheltuieli de judecata, insa nu prea cred ;) ( intrebati si angajatorul! )
Potrivit art.246 C.proc.civ., reclamantul poate să renunţe oricând la judecată, fie verbal în şedinţă, fie prin cerere scrisă. Renunţarea la judecată se constată prin încheiere dată fără drept de apel.
Dacă renunţarea s-a făcut după comunicarea cererii de chemare în judecată, instanţa, la cererea pârâtului, va obliga pe reclamant la cheltuieli.
Când părţile au intrat în dezbaterea fondului, renunţarea nu se poate face decât cu învoirea celeilalte părţi.

In plus, daca renuntarea la judecata se face de catre reclamant in timpul judecatii de fond, va fi obligatoriu pentru el obtinerea acordului celeilalte parti din proces, indiferent de faza procesuala – prima instanta, apel sau recurs.
Din experienta va pot spune ca in cazul litigiilor de munca instanta doreste dovezi care sa stea la baza renuntarii de catre reclamant la judecata.

S-ar putea sa doreasca sa stie de ce renuntati la judecata. Daca ati facut o intelegere cu angajatorul este bine ca aceasta sa fie in forma scrisa, semnata de ambele parti si sa o depuneti in fata instantei.
Motivarea instantei ptr o astfel de ...... reticenta, este aceea ca dvs va reprezentati singur iar instanta trebuie sa fie foarte atenta la respectarea drepturilor dvs. In plus, probabil ca vazand atat de multe probleme in raporturile de munca incearca si o protectie a reclamantului.

:offtopic:

Pot sa va spun ca am fost de fatza la un proces pe litigii de munca - era vorba de o concediere- unde instanta a refuzat in acea sedinta cererea reclamantului de ramanere fara obiect (intre timp se rezolvase cu angajatorul) pana cand nu se va depune la instanta dovada rezolvarii amiabile a litigiului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot anula un proces, daca firma a platit facturile scadente? bbn_1982 bbn_1982 Buna ziua! Sunt administratorul unei firme si am dat o firma client in judecata pentru neplata unor facturi scadente, intre timp, firma a platit facturile ... (vezi toată discuția)
Cerere de renuntare la judecata ! tudor9 tudor9 Am o nelamurire referitoare la transmiterea intentiei mele de a renunta la judecata. Astfel. aceasta cerere se poate transmite si prin posta sau trebuie facuta ... (vezi toată discuția)
Retragerea cererii de chemare in judecata kryna23 kryna23 am depus de curand o cerere de chemare in judecata pt custodie si pensie alimentara iar acum am reusit sa ma inteleg cu tatal minorului pe cale amiabila si as ... (vezi toată discuția)