avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 436 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... munca prestata pt. mai multe societati, contract si ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

munca prestata pt. mai multe societati, contract si plata pt. una

Buna ziua,

Lucrez intr-o multinationala, angajat cu norma intreaga.
In grup sint mai multe firme, exista un singur sediu, lucram la gramada.
Sintem obligati sub amenintarea concedierii sa prestam munca pt. mai multe societati. Mediul de lucru este dezastruos, ca atare aproape toti cautam de lucru. Cind insa pleaca cite un coleg nu se fac angajari, sarcinile se redistribuie, fara a se discuta despre plata suplimentara. Daca am adus in discutie existenta unui act aditional pt. munca prestata in alta firma din grup raspunsul a fost clar :nu esti de acord, poti pleca in alta parte.
Aceste afirmatii pot fi probate prin inscrisuri.

Intrebari :
1 - Am sanse in instanta daca solicit plata acestor drepturi ? Am inteles ca in instanta sint luati in calcul ultimii 3 ani.

2 - Un coleg plecat prin restructurarea postului in urma cu 6 luni are sanse sa solicite si el aceste drepturi ?

Multumesc.
O zi buna va doresc.
Cel mai recent răspuns: dana dgb , utilizator 09:57, 28 August 2009
1. Daca aveti probe suficiente, aveti sanse.
2. Da. Poate cere drepturile salariale pe ultimii 3 ani anteriori depunerii cererii de chemare in judecata (minus perioada in care nu a lucrat)
Pentru munca prestata la o alta societate nu se poate intocmi act aditional , ci se face un alt contract de munca pe timp partial.
Puteti solicita aceste drepturi in instanta ( daca aveti dovezi pentru asta) atat dumnravoastra cat si colegul plecat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Restructurare post BogdanMicu BogdanMicu buna ziua, sunt angajat intr-o companie multinational care are sediul central in Bucuresti dar si in Timisoara. Lucrez in aceasta companie de peste 7 ani, ... (vezi toată discuția)
Demisie - cerere drepturi salariale maria17 maria17 Buna seara, Va rog frumos sa ma ajutati cu un sfat. Doresc sa demisionez de la actualul loc de munca. Speta mea este urmatoarea: In cursul lunii trecute ... (vezi toată discuția)
Salariu diminuat fara stirea salariatului Juventino Juventino Buna ziua, de o saptamana ma confrunt cu urmatoarea problema. Lucrez la o societate comerciala marisoara cu peste 150 de angajati. Inainte de a pleca in ... (vezi toată discuția)