avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1025 soluții astăzi
Forum Activitate mirela rotaru

Activitate mirela rotaru

Buna ziua, as avea o intrebare: ca functionar public, lucrez in ture :12 ore zi - 24 ore liber si 12 ore noapte - 24 ore liber. orele suplimentare se compenseaza prin libere platite. daca am tura de noapte de 12 ore si imi iau liber (compensarea orelor suplimentare), mai am dreptul ulterior la cele 48 de ore libere? Seful nosru spune ca, atata timp cat nu efectuam practic tura de noapte nu are de ce sa ne dea liber 48 de ore, ci 24....in celelalte 24 sa ne cheme program normal la munca. E corect si legal asa? as intelege sa nu iau sporul de noapte , daca nu efectuez practic tura, dar ce legatura are cu cele 48 libere aferente turei normale? va multumesc
Buna ziua, va rog sa ma elucidati...care este valoare deductibila fiscal in cazul acordarii de prime numerar? are vreo legatura cu limita de 2% din fondul de salarii? De ex...este o firma cu 85 de salariati si un fond de salarii de 130.000 ron. Care este suma care se poate deduce fiscal in cazul acordarii de orime? Multumesc frumos... MR
Buna ziua, ma poate ajuta si pe mine cineva , va rog? Am un salariat incadrat ca si coordonator evenimente. E vb de evenimente gen campanii de colectare deseuri. Nu resusesc sa il integrez in coduri cor. Exista ceva de genul asta? Multumesc frumos
Multumesc frumos ptr indicatii. Insa, referitor la obligatiile asigurarilor sociale, acestea se retin si se vireaza de catre pers juridica sau cea fizica isi declara ctr de asigurat la somaj, cas, sanatate, etc? Cum il prind in statul de salarii?
Sunt in situatia de a incheia un contract mandat de management intre o persoana fizica (mandatar) si o pers juridica (mandant). As aprecia enorm orice indrumare , nu stiu exact unde se inregistreaza acest contract, care sunt obligatiile fiscale si de asigurari sociale ce decurg din acesta?
Va multumesc
:bow:
Răspuns la discuția spor noapte sau spor ture?
Multumesc pentru informatie...insa nu am inteles cate ore introduc eu in program? are 240 in pontaj, din care 40 suplimentare de zi si 80 de ore de noapte. S-a introdus luna intreaga de 176 de ore, la care s-au adaugat 40 ore suplimentare cu 100% si ore de noapte 80 cu 15 %. Am inteles ca sporul de noapte e de 25%. E ok, il modific...calculele propriu zise le face programul. Ideea e sa stiu ce bifez. Nu stiu daca este normal sa introduc la " ore lucrate" luna intreaga de 176 de ore, sau efectiv 132 cat are in program normal de 8 ore, la care adaug restukl de suplimentare si de noapte.
Inca odata va multumesc frumos
Buna ziua, va rog sa ma lamuriti cume corect: la paznici care lucreaza tura 12/24 se acorda spor de tura 15% din salariul brut sau 255 spor de noaptre? pana acum s-a facut calculul astfel:
- la 10 ture de noapte : 10 x012h = 120 h noapte, deci 8h x 10 ture = 80 ore noapte la care s-a aplicat spor de 15%
- la 10 ture de zi : 10 x12 h = 120 ore, din care 4x10 = 40 ore suplimentare cu spor de 100%.
S-a introdus in program norma lunii intreaga de 176 de ore, la care s-au adaugat cele 40 ore suplimentare de zi cu spor de 100% si 80 ore de noapte cu spor de 15%.
E corect asa? In total , in luna s-au lucrat 240 ore, conform pontaj.
Va multumesc
Va rog sa ma indrumati catre partea legislativa care prevede ca un salariat aflat in concediu de odihna la o societate, nu se poate angaja cu CIM pe determinata , program de 8 ore la o alta societate , pe perioada concediului!!! Ma lovesc de situatii din ce in ce mai ciudate la acest angajator!!!! Va multumesc!!!!#-o
Buna ziua,
doresc sa infiintez o firma cu domeniul de activitate in turism, cod CAEN 5510, va rog sa imi spuneti ce formalitati trebuiesc indeplinite si in ce conditii asociatul unic poate fi si administratorul unei societati cu acest cod CAEN?
Va multumesc ptr orice indrumare,
toate cele bune,
Mirela Rotaru
Am o mare nelamurire...am incheiat un contract de parteneriat socio-economic cu o unitate protejata , cf L448/2006, in vederea achizitionarii de produse in valoare echivalenta cu suma datorata la bugetul de stat cf respectivei legi. Intrebarea mea este: va trebui sa achizitionez lunar de la firma protejata aceste produse, sau se poate achizitiona o cantitate mai mare, odata, facturata o singura data, astfel incat sa acopere aceste sume ptr 1 an de zile? Bineinteles cu regularizarea lor in functie de numarul de salariati din luna.
Multumesc,
Mirela R