avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 699 soluții astăzi
Forum Activitate Dana Rotaru

Activitate Dana Rotaru

va multumesc pentru precizari
Buna ziua,
Va rog sa-mi spuneti cum am putea sa recuperam datoriile destul de mari,rezultate in urma neachitarii intretinerii, de la un proprietar rau platnic.Situatia este destul de incurcata.Apartamentul in cauza era in proprietatea unei doamne in varsta care locuieste in provincie si in el stateau cele 2 fiice ale acesteia ,ele nefiind proprietari in fapt.Relatiile dintre cele 2 femei si mama lor erau extrem de proaste,nu se intelegeau de loc si probabil din aceste motive nici nu mai plateau de mult timp cheltuielile de intretinere.Intre timp, mama lor a vandut apartamentul,acesta fiind preluat de catre o alta persoana prin licitatie imobiliara si care spune ca nu este obligatia ei ca nou proprietar sa plateasca restantele,conform actului de adjudecare.Trimit un fragment din acest act:

Act de adjudecare:licitatie imobiliara,art.516C procedura civila

In baza art. 518,alin. 3 si 4 procedura civila,imobilul se transmite adjudecatoarei,liber de orice sarcini,ipoteci notari,efectuare cu urmarire silita,interdictii de instrainare sau grevare licitatie.
Va rog sa ne spuneti cum putem proceda in acest context,pentru recuperarea restantelor si de la cine.
Va multumesc,
Va multumesc ,

Dana Rotaru
Mi-a trimis cineva chiar acum un pasaj despre care zice ca e din noul cod al muncii,despre pensia anticipata partiala:

Art. 65. - (1) Pensia anticipată partială se cuvine, cu cel mult 5 ani înaintea împlinirii vârstei standard de pensionare, persoanelor care au realizat stagiul complet de cotizare, precum si celor care au depăsit stagiul complet de cotizare cu până la 8 ani.

(3) La stabilirea stagiului de cotizare necesar acordării pensiei anticipate partiale nu se iau înconsiderare perioadele asimilate prevăzute la art. 49. alin.(1) lit. a), b), c) si g).
Adica:
Art. 49. - (1) În sistemul public de pensii se asimilează stagiului de cotizare si perioadele necontributive, denumite în continuare perioade asimilate, în care asiguratul:
a) a beneficiat de pensie de invaliditate;
b) a urmat cursurile de zi ale învătământului universitar, organizat potrivit legii, pe durata
normală a studiilor respective, cu conditia absolvirii acestora;
c) a satisfăcut serviciul militar ca militar în termen sau militar cu termen redus, pe durata legal stabilită, a fost concentrat, mobilizat sau în prizonierat;
d) a beneficiat, în perioada 1.04.2001-1.01.2006 de indemnizatii de asigurări sociale, acordate potrivit legii;

Eu am realizat stagiul complet de cotizare socotit impreuna cu perioadele cand am fost in somaj.Cu ele am 31 ani 04 luni vechime, fara ele am cam 28 ani vechime.As vrea sa stiu daca este valabil articolul citat de mine , cum ca la pensia anticipat partiala nu se ia in considerare la vechime si perioada de somaj,sa stiu daca ma pot pensiona anticipat partialDaca e asa,ar trebui sa contribui retroactiv la fondul de pensie?de cand si pe ce perioada ar trebui sa fac acest lucru pentru a putea iesi anticipat partial? Pot contribui si in avans pentru a ,,castiga timp”?

Nu mai stiu ce sa cred,daca e asa sau cum ati spus dumneavoastra mai sus:O

Multumesc,
O zi frumoasa.
Dana Rotaru
Dar pentru pensia anticipata partial se iau in calcul si perioadele de somaj pentru vechime? Unii zic ca perioada de somaj se considera doar cand se iese la pensie pentru limita de varsta :(
Multumesc,
Dana Rotaru
Buna ziua.

Va rog frumos sa ma ajutati cu un raspuns despre posibilitatea iesirii mele la pensie anticipata partial.
Nu mai reusesc sa imi gasesc de lucru si nu stiu ce solutie mai am.
Sunt nascuta in data de 10 mai 1956 si am o vechime in munca(daca am calculat bine) de 31 ani,10 luni si 4 zile, vechime in care am luat in calcul si cele 4 perioade in care am fost in somaj si anume:

01.09 1976 - 01.10 1992------------ angajata
01.10.1992 - 28.06.1993------------ somaj
28.06.1993 - 01.07.1995------------- (pauza)-fara lucru ,fara somaj
01.07.1995-01.03.1996--------------angajata
01.03.1996 - 19.04.1996-------------pauza(au fost depuse actele pt. somaj mai tarziu)
19.04.1996 – 14.01.1997------------somaj
14.01.1997 – 01.02.1997------------(pauza)-fara lucru ,fara somaj
01.02.1997 – 13.09.2003------------angajata
13.09.2003 – 13.09 2004------------somaj
13.09 2004 – 16.10 2004------------(pauza)-fara lucru ,fara somaj
16.10 2004 – 21.05 2009------------angajata
21.05 2009 – 21.08.2010------------somaj
21.08.2010 – prezent ----------------fara lucru

Va rog sa aveti amabilitatea sa-mi raspundeti ,dat fiind cele prezentate mai sus:
• Cand si daca ma pot pensiona anticipat partial, cu ce vechime in munca, daca sunt incluse si perioadele de somaj la calculul vechimii in munca si de asemenea cand ma pot pensiona pentru limita de varsta si daca sunt incluse si la aceasta categorie perioadele de somaj.
• In cazul cand nu indeplinesc conditiile de pensionare ,ce ma sfatuiti sa fac?Ar trebui sa contribui retroactiv la fondul de pensie, de cand si pe ce perioada ar trebui sa fac acest lucru pentru a putea iesi anticipat partial? Pot contribui si in avans pentru a ,,castiga timp”?
Am pus o multime de intrebari pentru a ma lamuri mai bine:">, va multumesc pentru rabdare,

Dana Rotaru
Răspuns la discuția pensia anticipata partiala
:rolleyes:Multumesc pentru raspuns,o seara buna!
Răspuns la discuția pensia anticipata partiala
Scuze,dupa raspunsul dvs., mi-am dat seama ca eu am scris gresit! Am lucrat pana acum ca grafician, deci munca de birou , NU in conditii speciale.Credeam ca grupa I ,inseamna acest lucru, am fost informata gresit,scuze inca o data.Deci ,reformulez:
Sunt nascuta in 10 mai 1956,iar pana la data de 21 mai 2009,cind s-a desfiintat firma la care lucram,am avut vechime in munca de 30 ani, 3 luni, 23 zile. Din acea data (21 mai 2009) sunt in somaj , pana la data de 21.08.2010.In cazul in care nu imi voi gasi de lucru, ma intereseaza daca si cand voi avea dreptul la pensia anticipata partiala.Stiu ca se va trece treptat la varsta standard de pensionare pt. femei , la 60 de ani,deci va rog ,daca puteti sa-mi calculati in functie de cat va fi varsta standard de pensionare,anul viitor.Va multumesc
Buna ziua,
Sunt nascuta in 10 mai 1956,iar pana la data de 21 mai 2009,cind s-a desfiintat firma la care lucram,am avut vechime in gr. I de munca,,de 30 ani, 3 luni, 23 zile. Din acea data (21 mai 2009) sunt in somaj , pana la data de 21.08.2010.In cazul in care nu imi voi gasi de lucru, ma intereseaza daca si cand voi avea dreptul la pensia anticipata partiala.Stiu ca se va trece treptat la varsta standard de pensionare pt. femei , la 60 de ani,deci va rog ,daca puteti sa-mi calculati in functie de cat va fi varsta standard de pensionare,anul viitor.Va multumesc