avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 232 soluții astăzi
Forum Activitate mugy

Activitate mugy

momentan sunt administrator la un srl. Societatea nu are credite luate de la banci dar se doreste contractarea unui leasing auto. Intrebarea este urmatoarea: daca voi vinde firma si nu voi mai fi nici asociat unic nici administrator voi raspunde in continuare de buna functionare a contractului de leasing? sau raspunderea se transfera la noul administrator? am cautat un articol de lege care sa ma ajute in acest sens dar nu am gasit nimic si as dori daca se poate sa ma indrumati unde sa caut sau sa imi oferiti un raspuns concret. multumesc.
Buna ziua. As dori sa ma ajutati cu o problema: am avut o masina luata in leasing de la impuls leasing pe 5 ani. La jumatatea perioadei, am achitat integral masina devenind astfel proprietar. Cu o luna inainte de a achita masina, brockerul de asigurari D&CA(partener Astra) cu care lucreaza leasingul mi-a facturat RCA pe un an de zile si de aici intervine problema mea. Eu vreau sa imi recuperez banii pe care i-am dat deoarece mi-am facut alt RCA cu numerele noi de inmatriculare si care ca pret e la jumatate(persoane fizice). M-am dus la Astra sa imi recuperez banii pe RCA-ul vechi si acolo mi-au cerut polita RCA in original, certificat de radiere si o cerere pe care am completat-o eu si in care mi-au calculat ca ar trebui sa primesc 670 lei din ~750 cat era polita. Dupa 3 saptamani de asteptare am fost din nou la Astra sa ma interesez de ce nu primesc banii. Acolo am aflat cu stupoare ca banii nu ii voi putea primi niciodata deoarece in baza ordonantei nr 21/2009 art 30 al 2, polita veche facuta pe leasing e valabila pana la terminarea perioadei pentru care a fost facuta. Mie mi se pare ridicol sa trebuiasca sa platesc 750 lei pe o polita pe care nici macar nu sunt scrise numerele de inmatriculare actuale. As vrea o parere, exista o cale de a ataca decizia lor grosolana de a-mi fura banii? OPC? sau alt organism la care sa apelez.
Va multumesc!
Buna ziua. Cum pot sa ma acopar dpdv legal daca vreau sa inchiriez o masina proprietate personala? Trebuie neaparat sa imi fac PFA ? ce ii dau clientului in afara de un contract de inchiriere? in baza a ce ii iau banii? daca e neaparat necesar PFA sau SRL as prefera sa evit crearea de PFA. Ce ziceti de varianta subinchiriere? sa inchiriez masina unei firme iar firma respectiva sa inchirieze mai departe masina si sa emita ea facturi, chitante, sa plateasca contributiile la stat, iar banii la final sa ii iau eu.
Discuție PROBLEMA SRL
Am intrat intr-o situatie delicata si nu stiu cum trebuie sa ies din ea. In urma cu 2 luni o ruda de-a mea m-a rugat sa fac un srl cu banii lui pe numele meu(asociat unic).El are alta firma mai mare, dar are ceva probleme din cauza politicului si a vrut sa nu apara numele lui pe noua firma.La noua firma am facut o procura speciala la notariat prin care il imputerniceam pe el sa fie administrator. De curand am aflat ca afacerea nu prea ii merge si vrea sa faca un imprumut pe numele societatii noi ca sa isi salveze el afacerea.Eu ce risc ca si persoana fizica daca el nu isi plateste imprumutul? Cum pot sa ma retrag din inghesuiala asta? Se poate schimba asociatul unic la firma? daca da care este procedura?
Discuție credite bancare
Am urmatoarea situatie teoretica: am depus actele la 6 banci simultan pentru accesarea unui credit de nevoi personale. ce se intampla daca toatea bancile sunt dispuse sa imi acorde creditul, iar eu ridic banii de la toate bancile? este ilegal? mentionez ca salariul meu imi permite sa accesez doar o singura data suma de la o singura banca.Dar daca totusi eu iau banii de la toate cele 6 banci ce se poate intampla atata timp cat eu reusesc sa imi platesc ratele lunare la fiecare banca?