avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 829 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale PROBLEMA SRL
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

PROBLEMA SRL

Am intrat intr-o situatie delicata si nu stiu cum trebuie sa ies din ea. In urma cu 2 luni o ruda de-a mea m-a rugat sa fac un srl cu banii lui pe numele meu(asociat unic).El are alta firma mai mare, dar are ceva probleme din cauza politicului si a vrut sa nu apara numele lui pe noua firma.La noua firma am facut o procura speciala la notariat prin care il imputerniceam pe el sa fie administrator. De curand am aflat ca afacerea nu prea ii merge si vrea sa faca un imprumut pe numele societatii noi ca sa isi salveze el afacerea.Eu ce risc ca si persoana fizica daca el nu isi plateste imprumutul? Cum pot sa ma retrag din inghesuiala asta? Se poate schimba asociatul unic la firma? daca da care este procedura?
Cel mai recent răspuns: ALEXANDRA TAN , Consilier juridic 15:14, 1 Septembrie 2009
Nu am inteles un lucru, administratorul societatii sunteti dvs si i-ati dat o procura sa se ocupe de societate sau este ruda dvs?

Daca sunteti numai asociat in firma puteti sa stai linistit, administratorul este cel care raspunde de bunul mers al societatii si nu asociatul.

Daca dvs sunteti si administratorul societatii si ruda are o procura generala atunci raspunderea este solidara.

Daca vreti sa nu mai aveti nicio legatura cu aceasta societatea puteti sa cedati partile sociale unei alte persoane.

In acest sens trebuie sa mergeti laregistrul comertului cu o decizie a asociatului unic, un contract de cesiune si o declaratie pe proprie raspundere.

Bafta!
Nu poate face credit la banca fara semnatura dv.daca nu sunteti de acord,doar daca procura ii este data pentru administrare totala a firmei (banca,furnizori,clienti,etc...)
puteti sa va retrageti cesionand partile sociale- activ si pasiv -cu inscriere in Reg.Com.rudei dv,
Da se poate schimba chiar cu ruda dv.si v-am scris si cum,notar,Reg.Com.si sunteti liber.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Doi asociati nistor.geta nistor.geta in firma suntem doi asociati,banuiesc ca celalalt face lucruri necurate (pe scurt) poate vinde societatea fara acordul meu? (vezi toată discuția)
Vanzare s.r.l. cu datorii marius d marius d sunt asociat unic si administrator unic al srl-ului care are datorii la stat -tva, cas, etc 1. pot sa vand srl-ul la persoana fizica ?( cesiune toate partile ... (vezi toată discuția)
Pot mostenitorii sa scape de plata creditului? Imparatul Imparatul Unchiul meu, si-a facut o societate in care este asociat unic. Sotia acestuia este administrator la aceasta societate. Si-a construit un motel de 4 stele cu ... (vezi toată discuția)