avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 930 soluții astăzi
Forum Activitate svixer

Activitate svixer

Asta este o veste foarte buna , va multumesc din suflet !Sper sa gasesc un avocat repede !
Si nu , nu a primit nici o decizie tatal meu !
Inca o data multumesc din suflet !
Multumesc mult tuturor pentru sfaturi !
Se pare ca nu se mai poate face nimic pentru ca incheierea contractului de munca a avut loc pe data de 15 februarie cel putin asa i-au spus de la firma, si dupa cate am inteles trebuia sa se incadreze in alea 30 de zile !
Nu ar fii trebuit ca firma sa ii inmaneze si tatalui meu o copie dupa decizia de incetare a contractului de munca sau vreun alt document ?
Uff Doamne se pare ca o parte a angajatorilor fac ce vor ei in tara asta , ultima speranta a tatalui meu era somajul ca in alta parte nu si-a gasit si nici prea curand nu cred ca o sa isi gaseasca avand in vedere ofertele de munca !
Multumesc mult pentru raspuns !
Pana acum nu a primit comunicarea deciziei de incetare, nu a primit nimic in scris , abia astazi i-a fost comunicat verbal ca incheierea contractului de munca cu acordul ambelor partii a avut loc !
Tatal meu le-a spus ca se duce sa faca reclamatie si ei i-au oferit 5 milioane ca sa nu se mai duca sa faca reclamatie la itm dar tatal meu a refuzat categoric, dupa care l-au amenintat cu faptul ca nu are cum sa dovedeasca ca a fost concediat si ca ei pot sustine ca el nu sa mai prezentat la locul de munca ....!
O sa se duca maine atat la tribunal cat si la itm !
Va multumesc din suflet !
Buna ziua am si eu nevoie urgent de niste sfaturi !
Tatal meu a fost concediat de la locul de munca fara un preaviz verbal sau inscris iar astazi cand sa dus la firma a aflat ca firma a incheiat contractul de munca cu acordul partilor..., tata nu a semnat nimic si nici nu a facut vreo cerere de incheiere a contractului de muca si nu intelege cum firma a putut incheia contractul de munca cu acest art daca el nu a semnat nimic cu atat mai putin asa ceva !
Problema e ca nu beeficiaza de somaj si acum nu stie ce sa faca pentru ca normal era sa ii inchida contractul de munca cu art 65.
Ce poate face in situatia aceasta, poate firma sa ii incheie contractul de munca asa cum vor ei fara semnatura tatalui meu ?
Răspuns la discuția Neplata salariului !
Aveti dreptate nu m-am exprimat corect ...Are contract de munca semnat de acum 2 ani , ceea ce vroiam sa scriu e faptul ca acum chiar daca nu mai lucreaza la acest domn contractul de munca inca ii" merge "ca sa zic asa , el figureaza in continuare ca angajat la aceasta firma !
Ma pierd in termenii astia...., presupun ca termenul corect era incetarea contractului de munca si nu incheierea !
Răspuns la discuția Neplata salariului !
Va multumesc tuturor pentru raspunsuri !
Inca o nelamurire as avea ..., patronul nu ia incheiat contractul de munca si ma gandesc ca ar trebui sa se duca la patron sa ii spuna sa ii inchida contractul de munca ca sa poata beneficia de somaj !
Imi puteti spune , va rog cum trebuie sa ii inchida patronul contractul de munca , ca se pare ca nu au un contabil la firma
Buna seara !
Un scurt istoric ..Domnul x se anagajeaza ca sofer pe tir la o firma mica (unde era si este singurul angajat), firma respectiva are probleme financiare si nu ii mai da salariul pe 3 luni de zile...
Intrebarea mea este ce trebuie sa faca Domnul x sa poata beneficia de somaj in primul rand(am inteles ca nu isi poate baga demisia ca nu mai poate beneficia de somaj dupa aceea)iar in al doilea rand cum isi poate recupera banii !
O precizare ar fii ca contractul de munca la semnat acum 2 ani .
Răspuns la discuția Discernamant
Din mai multe motive:
1.La scurt timp dupa ce a fost cumparat apartamentul de la stat sa facut si contractul de donatie, daca faceam vanzare cumparare trebuia platit un impozit de catre vanzator pe diferenta intre pretul cumparari de la stat si pretul vanzari catre mine.(suma era considerabila), am inteles ca sa schimbat legea mai nou.
2.La momentul respectiv era o grila sau ceva de genul asta pentru fiecare zona , iar daca in grila pretul ap era de 1000 de lei iar eu ii dadeam dansului mai putin iar apareau probleme din cate mi-a explicat notarul.Acum imi pare rau ca nu am facut contract de vanzare cumparare dar am considerat ca daca notarul zice inseamna ca asa e !
Multumesc pentru raspuns !
Chiar nu stiu ce argumente ar putea aduce, avand in vedere ca stia adresa batranului si nu a dat nici un semn de viata 25 de ani !In afara de asta batranul era chirias la stat si eu i-am dat banii sa cumpere apartamentul(am documente care atesta si lucrul acesta), si oricum batranul fiind un vecin al parintilor mei a fost ajutat de noi ani de zile fara vreun interes avand in vedere ca il cunosc de 20 de ani iar donatia mi-a facut-o acum 4 ani !
Multumesc tuturor pentru raspunsuri !

La momentul semnarii actului era sanatos mintal si notarul mi-a spus ca nu este nevoie de un certificat medicolegal care sa ateste discernamantul dansului dar din pacate aproximatix 18 luni mai tarziu batranul a alunecat pe gheata si sa tinut de un gard care la ranit la mana si a fost nevoie de o interventie chirugicala , dupa operatie a doua zi a inceput sa dea semne(stiu ca suna ciudat dar cred ca a facut un soc )iar mai tarziu in 2007 am fost cu el la un doctor psihiatru si i sa pus diagnosticul de dementa senila .Acum momentan este intr-un spital specializat platit de mine(in toti acesti ani eu l-am intretinut , mentionez ca donatia e fara sarcini), problema e ca el nu avea familie(avea un frate dar nu mai stia nimic de dansul de aproximativ 25 de ani )iar acum a aparut fratele cu pretentii ...!Si imi este teama pentru ca am investit bani multi atat in apartament cat si in doctorii, tratamente ..!
Eu nu locuiesc in acel apartament , apartamentul e gol ..., !