Buna ziua am si eu nevoie urgent de niste sfaturi !
Tatal meu a fost concediat de la locul de munca fara un preaviz verbal sau inscris iar astazi cand sa dus la firma a aflat ca firma a incheiat contractul de munca cu acordul partilor..., tata nu a semnat nimic si nici nu a facut vreo cerere de incheiere a contractului de muca si nu intelege cum firma a putut incheia contractul de munca cu acest art daca el nu a semnat nimic cu atat mai putin asa ceva !
Problema e ca nu beeficiaza de somaj si acum nu stie ce sa faca pentru ca normal era sa ii inchida contractul de munca cu art 65.
Ce poate face in situatia aceasta, poate firma sa ii incheie contractul de munca asa cum vor ei fara semnatura tatalui meu ?
Faceti contestatie la tribunalul de pe raza dvs de domiciliu, sectia litigii de munca, in maxim 30 zile calendaristice de la comunicarea deciziei de incetare.
Solicitati anularea deciziei si, de asemenea, solicitati inscrisul care a stat la baza intocmirii acelei decizii (adica solicitati cererea facuta de tatal dvs - care nu exista).
Veti demonstra falsul! Si nu uitati sa cereti plata drepturilor salariale de care ar fi beneficiat de la concediere si pana la pronuntarea definitiva a sentintei.
NU uitati de termen. Daca il pierdeti nu mai puteti sa contestati decizia.
Poate ar fi bine sa luati legatura cu un avocat care macar sa va intocmeasca contestatia.
Multumesc mult pentru raspuns !
Pana acum nu a primit comunicarea deciziei de incetare, nu a primit nimic in scris , abia astazi i-a fost comunicat verbal ca incheierea contractului de munca cu acordul ambelor partii a avut loc !
Tatal meu le-a spus ca se duce sa faca reclamatie si ei i-au oferit 5 milioane ca sa nu se mai duca sa faca reclamatie la itm dar tatal meu a refuzat categoric, dupa care l-au amenintat cu faptul ca nu are cum sa dovedeasca ca a fost concediat si ca ei pot sustine ca el nu sa mai prezentat la locul de munca ....!
O sa se duca maine atat la tribunal cat si la itm !
Va multumesc din suflet !
Multumesc mult tuturor pentru sfaturi !
Se pare ca nu se mai poate face nimic pentru ca incheierea contractului de munca a avut loc pe data de 15 februarie cel putin asa i-au spus de la firma, si dupa cate am inteles trebuia sa se incadreze in alea 30 de zile !
Nu ar fii trebuit ca firma sa ii inmaneze si tatalui meu o copie dupa decizia de incetare a contractului de munca sau vreun alt document ?
Uff Doamne se pare ca o parte a angajatorilor fac ce vor ei in tara asta , ultima speranta a tatalui meu era somajul ca in alta parte nu si-a gasit si nici prea curand nu cred ca o sa isi gaseasca avand in vedere ofertele de munca !
Fara preaviz
bondaru18
Buna seara am si eu o nelamurire firma la care lucram au dat afara mai multe persoane fara un preaviz asa cum este normal si este scris si in contractul de ... (vezi toată discuția)