De ceva vreme ma chinui sa ma documentez si sa aflu pasii ce trebuie sa-i urmez pentru a deschide o locatie de tip cafenea.
Intentionez sa deschid o locatie in care se vor servi bauturi nonalcolice, in special bauturi pe baza de cafea, la pahar de unica folosinta (to go) si prajituri ambalate individual sau servite individual in ambalaje de unica folosinta. Prajiturile sunt cumparate la bucata de la o patiserie.
Activitatea se va desfasura in cadrul unei intreprinderi individuale, fara angajati. Doar eu voi munci.
Locatia in care vreau sa deschid este in suprafata de 45 mp si face parte dintr-o casa particulara. Nu va exista o bucatarie, ci doar un bar la care se vor servi produsele.
Spatiul va avea 10de locuri de stat pe scaun cu cinci mese, la bar 4 scaune inalte si 2 mese de tip stand-up.
Intrebarile mele sunt:
1. Ce tip de autorizatie imi trebuie ca sa pot functiona in legalitate?
2. Ce tip de caen imi trebuie?
3. Trebuie sa asigur baie pentru clienti, separat doamne si barbati?
4. Ce pasi trebuie sa urmez pentru a vedea aceasta locatie deschisa?
Va multumesc anticipat!
PS: Am cautat raspunsuri la toate aceste intrebari, prin toate institutiile locale si chiar la un consultatnt in domeniu. Raspunsurle tot timpul au fost in contradictoriu :(
Legea Constructiilor nr 50/1991publicat in Monitorul Oficial al Romaniei ,Partea I, nr 933/13.10.2004
Da la aceasta lege ma refeream, dar nu stiam nr. ei si nici anul nu eram sigur pe el :).
Am fost la primarie si m-am interesat si peretii interiori ai locuintei nu sunt de rezistenta, arhitectul de acolo mi-a zis ca pot sa reconfigurez apartamentul dupa bunul plac daca nu afectez peretii cu exteriori ai apartamentului si cei cu vecinii.
Vreau sa renovez apartamentul si sa mut o usa interioara cu doi metri mai incolo pe perete(peretele nu este de rezistenta). Usa va fi pe acelasi perete. Imi trebuie autorizatie de la primarie?
De asemenea vreau sa schimb geamurile la balcon. Balconul a fost inchis cu multi ani in urma de fostul proprietar cu cadru metalic si as vrea sa-l inlocuiesc cu tamplarie PVC. Imi trebuie autorizatie de la primarie?
Cele 2 lucrari s-ar incadra usor la la art 11 din legea 50(sau 51) din 99, dar am niste vecini mai ciudati si vreau sa stiu sigur daca am nevoie de autorizatie.
Daca studiile sunt terminate cu tot cu licenta, in cazul facultatilor, atunci merge si cu adeverinta.
Daca studiile nu sunt terminate, atunci nu aveti ce "pregatire profesionala" sa dovediti.
Pentru partea mea nu platesc chirie pt. ca este proprietate in urma contractului de vanzare cumparate dintre mine si ICRAL, in schimb platesc intretinere pt o persoana datorita politicii asociatiei de locatari si platesc si impozit anual pentru o locuinta de care nu ma pot folosi.
S-au incercat de nenumarate ori ajungerea la o cale amiabila cu M, dar tot timpul au esuat.
Chiriasul ICRAL, prin comportamentul lui, ma lipseste de dreptul de a locui in in apartament si de a ma folosi de bunul meu proprietate. Exista vre-o cale in care pot ataca ICRAL-ul pentru a schimba chiriasul sau pentru a imi oferi intregirea locuintei?
Nu stiu daca subiectul este incadrat bine, dar nu am stiut exact unde sa-l deschid. Daca este deschis gresit, rog un moderator sa mute subiectul acolo unde ii este locul.
Povestea incepe in "99 in urma unui divort si partajarea unui apartament cu trei camere, prorietate ICRAL, unde sotului F ii revine doua camere si sotului M o camera, iar dependintele(bucatarie, baie, baie de servici, hol, camara si dresing) la comun. Sotului F ii revin doua camere deoarece singurul copil rezultat din urma casniciei ii ramane in ingrijire(copilul fiind minor).
In "00 F si M hotarasc sa cumpere apartamentul de la ICRAL pentru al vinde si pt a impartii banii conform cotelor detinute. M cedeaza dreptul sau la dependinte(bucatarie, baie, camara si dresing) in favoare F pentru a fi cumparate de la ICRAL, iar F cedeaza dreptul sau la dependinte(baie de servici) in favoarea M pentru a fi cumparate de la ICRAL. F cumpara de la ICRAL partea sa si dependintele, iar M nu reuseste sa cumpere partea sa pentru ca in urma celui de-al doile divort nu a reusit sa obtina semnatura celei de a doua neveste. M a locuit in tot apartamentul din"99 pana "04 cand F a intentat proces de evacuare si l-a evacuat pe M din camerele si dependintele proprietate a F, iar camerele lui F au fost sigilate si pus lacat.
In "05 M a spart peretele dintre dresing si baia de servici pentru a isi mari baia de servici. F nu a locuit nici-odata in apartament din "99 pana acum datorita comportamentului violent al lui M.
Sper sa fi reusit sa transpun problema cat mai clar, intrebarea ar fi cum pot cumpara partea lui M de la ICRAL avand in vedere ca M nu si-a reinnoit contractul de inchiriere cu ICRAL.