avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 805 soluții astăzi
Forum Activitate IulianM

Activitate IulianM

Mulțumesc mult pentru informațiile furnizate. O zi frumoasă.
Bună ziua tuturor !
Am nevoie de o lămurire a unei situații.
Am pierdut un proces civil cu mai multe persoane și am de plătit cheltuieli de judecata in valoare de 3000 lei .
Am pensie de 800 lei . Cum platesc banii ? Intr-un cont bancar sau in conturile tuturor ? În mai multe rate ? Care este termenul prevăzut de lege în care sunt obligat să achit aceste cheltuieli?
Detin in orasul Bragadiru o suprafata de teren extravilan pe care persoane necunoscute l-au arat , insamantat , recoltat , etc. Vreau sa fac o reclamatie impotriva acestora ca pe viitor sa nu mai intre pe terenul meu . Cui sa ma adresez , unde sunt incadrare faptele acestora. Va multumesc anticipat !
Am o bucata de teren pe care doresc sa o vand unui dezvoltator imobiliar pentru constructia de locuinte , teren ce pana toamna trecuta era acoperit cu iarba si era numai bun de lotizat si de construit pe el.
Un individ dornic de innavutirem , cu o nesimtire si un tupeu iesit din comun , mi-a arat tot terenul, probabil cu intentia de a cultiva pe el. Nimeni nu mai vrea a cumpara acum terenul ce este arat. Fapta celui in cauza poati fi retinuta asa cum prevede art. 217 CP(Distrugerea, degradarea ori aducerea în stare de neîntrebuinţare a unui bun aparţinând altuia sau împiedicarea luării măsurilor de conservare ori de salvare a unui astfel de bun, precum şi înlăturarea măsurilor luate, se pedepsesc cu închisoare de la o lună la 3 ani sau cu amendă ) ????

Astept un raspuns sau o sugestie din partea dvs. Multumesc anticipat !
Va multumesc foarte mult d-na Gabriela Pintea !!!
Pensia de serviciu este de 3 feluri:
-pentru limita de varsta
-anticipata
-anticipata partiala
Art.26 alin 1 din Legea 179/2004 face referire la pensia de serviciu, eu personal intelegand prin asta toate cele 3 tipuri, in consecinta dreptul la munca nefiind ingradit.
Buna ziua.
Am marea rugaminte sa ma ajutati in clarificarea unei situatii. In anul 2008, ca urmare a unui Certificat Decizie Medicala privind evaluarea capacitatii de munca, s-a propus de catre comisia medicala ca fiind ,, Inapt pentru indeplinirea serviciului in politie cu scoaterea din evidente " ( pensionarea ) si incadrarea in gradul II de invaliditate .
Avand varsta de 44 si o vechime efectiva in munca de 27 ani , in conformitate cu art.13 din Legea 179/2004 , prin decizia Casei de pensii MIRA beneficiez de pensie de serviciu anticipata , si nicidecum de pensie de invaliditate gr.II.
Tot Legea 179/2004 , prevede la art. 26 alin.1 ca politistii pensionari care beneficiaza de pensie de serviciu se pot incadra cu carte de munca pe perioada nedeterminata sau perioada determinata , in sectorul public sau privat, indiferent de cuantumul venitului realizat din salariu.

Doresc sa stiu daca ma pot angaja cu carte de munca si pot cumula pensia cu salariul, si ce acte normative reglementeaza sau interzic acest lucru, avand in vedere ca la emiterea deciziei de pensionare au stat niste acte medicale.

Anticipat, va multumesc foarte mult pentru sprijinul acordat .