avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 763 soluții astăzi
Forum Activitate ada82

Activitate ada82

Ce legatura are? Daca este profesoara de germana si preda la o grupa de limba germana materna ( la gradinita) are legatura. E adevarat ca daca ai terminat turism nu prea are legatura , dar daca ai terminat o limba straina si predai la o grupa la care acea limba straina e limba materna mi se pare normal ca e o legatura. E absurd sa fii educatoare si sa nu stii limba germana dar totusi sa predai la o grupa de limba germana , dar sa fii profesor de germana si sa predai la o grupa de germana la gradinita sa nu fie posibil.
Aceasta este una din situatiile penibile din sistemul nostru de invatamant. De exemplu : un profesor, absolvent al unei facultati este inferior unui educator , absolvent de liceu, daca profesorul doreste sa opteze pentru un post la gradinita. Mai mult decat atat profesorul este incadrat ca necalificat , nu ii sunt recunoscute studiile superioare si nu este platit conform studiilor? Este legal asa ceva ? Nu s-a gasit nici macar in grila de salarizare situatia unui necalificat cu studii superioare .
Care ar fi explicatia?
In situatia in care sunt in divort , iar apartamentul in care locuiam a fost cumparat de mine inainte de casatorie , insa ratele le-au plaltit parintii mei si inaine si in timpul casatoriei, deci nici eu nici sotul nu am contribuit la plata ratelor. Insa el doreste sa-l despagubesc cu jumatate din suma paltii ratelor din timpul casatoriei, stiind ca legea spune ca tot ce a fost platit in timpul casatoriei e bun comun, desi stie ca nu am avut nicio contributie , doreste sa obtina prin orice mijloace niste bani. M-am gandit ca daca mama mea ar formula o cerere de interventie in interesul meu, prin care sa dovedesca faptul ca ea a platit, avand martori si chitatnte doveditoare , aceasta situatie ar putea fi evitata.Si as mai dori sa stiu daca acesta interventie trebuie sa fie facuta la inceputul procesului , sau poate fi facuta si pe parcurs. Multumesc!
Va multumesc in primul rand pentru raspunsuri .
Ma intrebati de ce dureaza atat de mult procesul. Deoarece avocata lui a cerut deja de 4 ori amanari pe diverse motive, apoi am asteptat 2 luni evaluarea expertilor imobiliari care analizeaza valoarea actuala a apartamentului, in cazul in care apartamentul se dovedeste a fi un bun comun. In rest audierile martorilor si cam atat. Ideea e ca divortul merge in paralel cu evacuarea sotului , asta am cerut eu ca reclamanta , iar el a cerut partajul . In concluzie toate merg in paralel si sentinta se va da pentru toate odata.Poate acesta e motivul pentru care dureaza asa de mult.
Am nevoie de un sfat din partea dumneavoastra in legatura cu partajul unui imobil cumparat in rate. Sunt intr-un proces de divort cu sotul meu si as vrea sa stiu la ce sa ma astept. Precizez ca am cumparat apartamentul inainte de a ma casatori si figurez ca unica proprietara a imobilului. Desi am platit apartamentul pe loc cu ajutorul unui credit luat de la cec, o parte din rate au fost platite pe perioada casatoriei, insa nu de noi sotii, ci de mama mea,care avea o afacere la vremea respectiva , lucru care poate fi dovedit chiar de sumele mari de pe chitante, care nu puteau fi achitate din salariile noastre mici, ale sotilor. Doresc sa stiu daca in cazul acesta vor intra in masa partajabila doar ratele sau nici macar , sau in cel mai rau caz apartamentul ar putea deveni bun comun. Mentionez ca sotul este violent si am cerut chiar si evacuarea si astept de un an sentinta, in timpul acesta eu locuind la rudele mele.