Este legal ca unui angajat cu studii superioare sa nu i se recunoasa studiile si astfel sa fie platit ca necalificat intr-un domeniu inferior pregatirii sale?
Aceasta este una din situatiile penibile din sistemul nostru de invatamant. De exemplu : un profesor, absolvent al unei facultati este inferior unui educator , absolvent de liceu, daca profesorul doreste sa opteze pentru un post la gradinita. Mai mult decat atat profesorul este incadrat ca necalificat , nu ii sunt recunoscute studiile superioare si nu este platit conform studiilor? Este legal asa ceva ? Nu s-a gasit nici macar in grila de salarizare situatia unui necalificat cu studii superioare .
Care ar fi explicatia?
Ce legatura are? Daca este profesoara de germana si preda la o grupa de limba germana materna ( la gradinita) are legatura. E adevarat ca daca ai terminat turism nu prea are legatura , dar daca ai terminat o limba straina si predai la o grupa la care acea limba straina e limba materna mi se pare normal ca e o legatura. E absurd sa fii educatoare si sa nu stii limba germana dar totusi sa predai la o grupa de limba germana , dar sa fii profesor de germana si sa predai la o grupa de germana la gradinita sa nu fie posibil.
Daca pentru postul ocupat sunt suficiente studiile medii si ati acceptat asta, chiar de aveti doctoratul veti fi platita pentru postul ocupat. Din nefericire,in perioada de criza este plin de oameni supracalificati .....Daca un profesor universitar accepta post de secretar, va fi platit ca atare....Si munca este o marfa...
Salarizare
bella_isa68
Vin cu rugamintea sa ma lamuriti intr-o problema privind salarizarea mea. In anul 2010 am absolvit Fac de Stiintele Comunicarii,luandu-mi licenta in sesiunea ... (vezi toată discuția)