avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 807 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... absolvent ciclul Bologna I
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

absolvent ciclul Bologna I

Sunt educatoare si de anul trecut, 2010, absolventa a facultatii de geografie <<Spiru Haret>>, studii de scurta durata-3 ani. Pot fi incadrata cu studii superioare?
Cel mai recent răspuns: ContSters161855 , utilizator 15:55, 16 Ianuarie 2011
Ramona Amagdei a scris:

Sunt educatoare si de anul trecut, 2010, absolventa a facultatii de geografie <<Spiru Haret>>, studii de scurta durata-3 ani. Pot fi incadrata cu studii superioare?

studiile universitare de licenta (3 ani sau 4 ani la inginerie si drept) sunt studii superioare, dar multi le considera superioare de scurta durata (desi nu mai exista aceasta clasificare)
poti profesa pe domeniul de specializare "geografie"

probabil ca intrebi daca poti preda la liceu... din cate pot crede, tu ai facut un liceu pedagogic de esti educatoare (nu stiu pana la ce ciclu poti profesa ca profesor)
pentru a preda la scoli generale (clasele 1-10) ai nevoie de studii postuniversitare de pregatire didactica (DPPD - ciclu de licenta)
pentru a preda la liceu sau la facultate (clasele 11-13 si preparator/asistent/lector/conferentiar/profesor universitar) ai nevoie de studii postuniversitare de pregatire didactica (DPPD - ciclu de masterat)

aceste postuniversitare de pregatire didactica le gasesti la orice facultate (cel putin cele de stat) ;)

PS: daca nu m-am referit la ce vroiai, mai formuleaza o intrebare ;)
Doream sa stiu daca la salariul meu de incadrare ca si educatoare primesc ceva in plus conform absolvirii facultatii.Am colege din alte judete care lucreaza ca educatoare, dar sunt platite ca si profesori si au aceeasi facultate ca si mine.
Ramona Amagdei a scris:

Doream sa stiu daca la salariul meu de incadrare ca si educatoare primesc ceva in plus conform absolvirii facultatii.Am colege din alte judete care lucreaza ca educatoare, dar sunt platite ca si profesori si au aceeasi facultate ca si mine.

poti avea si 10 facultati (spre exemplu) ca daca lucrezi pe un post la care sunt necesare doar studii liceale (spre exemplu), studiile superioare nu te ajuta la salariu de incadrare
ficare institutie de invatamant este libera sa stabileasca fondul de salarii (salariile angajatilor) in functie de veniturile care le are ;) (nu mai vorbesc de faptul ca la institutiile de invatamant privat - indiferent de ciclu - salariile sunt considerabil mai mari de cat la stat)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Încadrare învățământ: profesor sau învățător? Dea75 Dea75 După noua lege a învățământului, voi fi încadrată ca profesor învățământ primar dacă am următoarele studii: - liceu pedagogic, 5 ani, ... (vezi toată discuția)
Imtrebare: ce studii sunt necesare pentru a preda in invatamantul gimnazial? matte matte Pentru a preda in invatamantul gimnazial ce fel de studii sant necesare? (vezi toată discuția)
Incadrare invatamant dalia nicoleta dalia nicoleta lucrez ca educatoare, am aboolvit colegiul pedagogic, prin urmare ministerul invatamantului mi-a acordat dreptul de a profesa apoi am absolvit facultatea de ... (vezi toată discuția)