avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 443 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Interventie in interesul uneia dintre parti
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Interventie in interesul uneia dintre parti

In situatia in care sunt in divort , iar apartamentul in care locuiam a fost cumparat de mine inainte de casatorie , insa ratele le-au plaltit parintii mei si inaine si in timpul casatoriei, deci nici eu nici sotul nu am contribuit la plata ratelor. Insa el doreste sa-l despagubesc cu jumatate din suma paltii ratelor din timpul casatoriei, stiind ca legea spune ca tot ce a fost platit in timpul casatoriei e bun comun, desi stie ca nu am avut nicio contributie , doreste sa obtina prin orice mijloace niste bani. M-am gandit ca daca mama mea ar formula o cerere de interventie in interesul meu, prin care sa dovedesca faptul ca ea a platit, avand martori si chitatnte doveditoare , aceasta situatie ar putea fi evitata.Si as mai dori sa stiu daca acesta interventie trebuie sa fie facuta la inceputul procesului , sau poate fi facuta si pe parcurs. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: MIHAI GRIGORE , Avocat 13:14, 11 Septembrie 2009
Legea vorbeste de bunuri dobandite in timpul casatoriei ... iar nu de bunuri platite ...
In atare situatie nu aveti de ce sa va faceti griji pentru ca bunul este in mod cert al dvs. .... in ipoteza in care actul de dobandire are o data anterioara casatoriei legale.
Daca doreste o suma de bani din cuantumul ratelor platite nu are decat sa solicite acest lucru instantei de judecata in cazul unul partaj .. nu in divort.
Nu are insa decat dreptul la o creanta -adica la o suma de bani- corespunzatoare sumelor pe care poate sa dovedeasca ca le-a platit pentru acest bun.
Ar mai trebui sa aveti in vedere ca aceste sume de bani pot fi solicitate in cadrul termenului general de prescriptie de 3 ani.
Cererea de interventie poate fi facuta in conditiile prev. de art. 49 C.p.c.
Pentru cererea de interventie in interesul uneia din parti textul art. 51 C.p.c ne spune ca poate fi facuta chiar inaintea instantei de recurs.
Doar in cadrul unei actiuni in pretentii introduse de sotul dv. (dv. nu aveti interes, deoarece bunul este dobandit anterior incheierii casatoriei astfel ca este bunul dv. propriu) , acesta poate sa va ceara 1/2 din cval. ratelor achitate pentru imobil in timpul casatoriei. Dar, tot ceea ce pretinde trebuie sa o dovedeasca ori, din cate inteleg din mesajul dv., dovada nu o poate face. In acel proces, mama poate interveni in interesul dv., dovedind contrariul celor pretinse de reclamant. ;)
Puteti sa stati linistita . Daca situatia este exact asa cum ati prezentat-o sotul dvs nu prea mai are ce bani sa solicite! Fiindca va trebui sa demonstreze contributia sa financiara la plata acelor rate!B-)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partajul in cazul imobilului cumparat in rate ada82 ada82 Am nevoie de un sfat din partea dumneavoastra in legatura cu partajul unui imobil cumparat in rate. Sunt intr-un proces de divort cu sotul meu si as vrea sa ... (vezi toată discuția)
Am făcut un credit ipotecar înainte de căsătorie. are soțul meu dreptul la acest apartament în timpul căsătoriei sau după divorț? Hmam Hmam Buna ziua, am facut un credit ipotecar la banca inainte sa ma marit pt un apartament care este pe numele meu de fată. Are soțul meu dreptul la acest ... (vezi toată discuția)
Motivul unei incheieri de admitere in principiu nefavorabila danielst danielst Am si eu cateva nelamuriri si v-as ruga daca se poate sa-mi transmiteti un raspuns.Acestea sunt legate de un proces de partaj la care am solicitat ca la ... (vezi toată discuția)