avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1610 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... motivul unei incheieri de admitere in principiu ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

motivul unei incheieri de admitere in principiu nefavorabila

Am si eu cateva nelamuriri si v-as ruga daca se poate sa-mi transmiteti un raspuns.Acestea sunt legate de un proces de partaj la care am solicitat ca la masa bunurilor comune sa fie incluse
- un apartament, o constructie edificata pe terenul fostului socru ( la care am depus chitante si facturi de materiale si manopera si am solicitat un drept de creanta), un autoturism, un credit , partile sociale dintr-un SRL al carui unic asociat este fosta sotie si am solicitat cval ratelor achitate personal la credit dupa data pronuntarii divortului
Cu toate ca am facut toate dovezile referitor la bunurile de mai sus ( data achizitie bunuri,infiintare societate in timpul casatoriei, facturi si chitante de achizitie) au fost incluse in masa bunurilor partajabile doar apartamentul,creditul si autoturismul.
Nu stiu ce sa mai cred, este posibil sa fi facut vreo creseala.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 11:16, 9 Aprilie 2010
singra cale este apelul declarat atat impotriva incheierii interlocutorii cat si a sentintei civile
Este posibil sa fi gresit abordarea ? Am fost sigur de rezolvarea , in mod favorabil, deoarece am avut totul dovedit cu acte. Pentru apel se va achita taxa de timbru ? Cum se calculeaza ?
La apel veti plati doar 50% din taxa de timbru achitata la prima instanta ....
initial am cerut cota de 70 % , iar ca taxa de timbru am platit in jur de 19 lei
este posibil sa-mi ceara mai mult acum ?

Daca la prima instanta ati platit numai 19 lei, atunci in apel veti plati jumatate din aceasta suma ...normal trebuia sa va puna la timbrati la valoarea ceruta ... suma de 19 lei se plateste numai in conditiile in care se solicita 50% pentru fiecare sot ...

Alte discuții în legătură

Divort; raspundere credit marinav marinav Va multumesc pentru raspuns. As mai avea niste intrebari. Daca eu am un credit pe numele meu, cum se procedeaza in urma divortului, poate fi obligat si sotul ... (vezi toată discuția)
Divort amiabil, bunuri in leasing flurryorama flurryorama Ce se intampla dupa divort cu bunurile achizitionate in leasing, la care mai sunt rate de achitat? Contractul de leasing este pe numele unuia dintre soti dar ... (vezi toată discuția)
Divort cu partaj caterine caterine Buna seara..am si eu o intrebare.Sunt casatorit de 2 ani din aceasta casatorie a rezultat un baietel in vrsta de 1 an si 6 luni.Inaintea casatoriei am locuit ... (vezi toată discuția)