avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1634 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... motivul unei incheieri de admitere in principiu ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

motivul unei incheieri de admitere in principiu nefavorabila

Am si eu cateva nelamuriri si v-as ruga daca se poate sa-mi transmiteti un raspuns.Acestea sunt legate de un proces de partaj la care am solicitat ca la masa bunurilor comune sa fie incluse
- un apartament, o constructie edificata pe terenul fostului socru ( la care am depus chitante si facturi de materiale si manopera si am solicitat un drept de creanta), un autoturism, un credit , partile sociale dintr-un SRL al carui unic asociat este fosta sotie si am solicitat cval ratelor achitate personal la credit dupa data pronuntarii divortului
Cu toate ca am facut toate dovezile referitor la bunurile de mai sus ( data achizitie bunuri,infiintare societate in timpul casatoriei, facturi si chitante de achizitie) au fost incluse in masa bunurilor partajabile doar apartamentul,creditul si autoturismul.
Nu stiu ce sa mai cred, este posibil sa fi facut vreo creseala.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 11:16, 9 Aprilie 2010
Pai daa dv. ati contribuit cu bani la constructie, atunci cereati dreptul de creanta si nu constructia... ceea ce e altceva.
Cu ce bani ati contribuit, cu bani comuni?

Societatea e discutabila cu partile sociale, jurisprudenta e impartita si discutia e lunga; daca toate societatile au in drept un sot si in fapt doi soti asociati, se duce naibii si Registrul comertului cu valoarea lui de registu de publicitate...

Daca ati solicitat impartirea creditului, mai cereti si ratele? Ca ies doua la primarie si trei la prefectura.
Creditul la ce a fost folosit si de cine?
Contributia la constructie este cu bani comuni.

Pentru societate rationamentul este urmatorul- infiintata in timpul casatoriei cu bani comuni ( capitalul social =bani comuni ), capitalul social format din parti sociale= bunuri, eu nu am cerut impartirea partilor sociale ci evaluarea partilor sociale si stabilirea dreptului de creanta ( cat reprezinta ca valoare cota parte ce imi revine )

Pentru credit- discutia este pe ratele achitate de mine dupa pronuntarea divortului
( credit= datorie comuna adica ratele achitate de amandoi teoretic , practic in decursul unui an doar eu am achitatintegral ratele), am cerut majorarea lotului cu cval ratelor achitate dupa pronuntarea divortului.
Pai daca nu ati contribuit cu munca etc. in societate, trebuia sa solicitati doar parte din banii comuni cu care ati contribuit la ea, nu si cresterea lor (anume parti sociale evaluate etc.).
Daca eu va dau niste bani si dv. ii pierdeti, ce imi pasa mie? Eu ii astept inapoi. La fel si daca va dau bani si dv. ii inmultiti: ce treaba am eu cu cat au crescut in afaceri banii dati de mine? Eu am dat o suma, aia mi-o datorati si atat. Ca nu talentul sau munca mea au contribuit la inmultirea banilor cu pricina, fie in investitii, parti sociale sau alte daravele economice.
Deci era normal sa nu va aprobe instanta asa ceva; oricum, si aici e aceasi lucru: ba ca cereti parti sociale, ba de fapt nu le cereti dar vreti niste drepturi de creanta raportate la valoarea lor... e o struto-camila, cum sa fie incluse in masa partajabila daca nu le vreti?
Pentru credit, repet: la ce s-au folosit banii? ca datorie comuna se presupune si imprumutul facut de mine, dar daca eu cheltui toti banii aia cu amantul... nu prea mai e cheltuiala comuna, nu?
Oricum, creditul inseamna 1000 de lei plus dobanzi, comisioane etc. Rata de 100 de lei reprezinta parte din credit, asa incat daca am cerut impartirea creditului, inseamna ca instanta va dispune impartirea intregii sume, indiferent cate rate a platit si cine... Chiar daca il achitati dv. tot azi, instanta il va imparti... Nu va putea imparti instanta si banii de credit 1000, si tot ce s-a dat catre banca... tot 1000, ar insemna ca imparte de doua ori acelasi lucru.
Majorarea lotului la ce? La apartament?
Nu se majoreaza astfel lotul, se compenseaza eventual, dar atribuirea apartamentului depinde in primul rand de altele, asa incat contributia era la finalul criteriilor, nevoia locativa primand.
Dumneavoastra sunteti putin pe langa subiect.Va raportati la credit ca si cum dobanzile se vor achita obligatoriu, astfel daca achit totul astazi dobanzile sunt mici, daca platesc in 10 ani dobanzile sunt mari, astfel instanta la calculul creditului nu va tine cont decat de soldul creditului.
Ratele sunt bani care in mod normal trebuiau sa fie achitati de ambele parti, ce este achitat pana la data divortului este plata comuna, dupa..lucrurile se schimba.
Legat de societate..se pare ca nu ati auzit de decizia curtii constitutionale.....este greu sa va lamuresc in cateva randuri.
Eu ma raportez la cum sunt considerate juridic creditele, dobanzile...
Am incercat sa va fac sa vedeti si o alta abordare, poate va ajuta sa intelegeti de ce s-a dat o astfel de solutie care, mie, imi pare buna.
Nu stiam ca dv. cunoasteti drept asa de bine si ca ati cautat aici numai confirmari, scuze.
Succes si o zi frumoasa!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort; raspundere credit marinav marinav Va multumesc pentru raspuns. As mai avea niste intrebari. Daca eu am un credit pe numele meu, cum se procedeaza in urma divortului, poate fi obligat si sotul ... (vezi toată discuția)
Divort amiabil, bunuri in leasing flurryorama flurryorama Ce se intampla dupa divort cu bunurile achizitionate in leasing, la care mai sunt rate de achitat? Contractul de leasing este pe numele unuia dintre soti dar ... (vezi toată discuția)
Divort cu partaj caterine caterine Buna seara..am si eu o intrebare.Sunt casatorit de 2 ani din aceasta casatorie a rezultat un baietel in vrsta de 1 an si 6 luni.Inaintea casatoriei am locuit ... (vezi toată discuția)