Buna seara! Am un copil din prima casatorie care are probleme de sanatate, dar rezolvabile, din fericire. Insa costurile sunt mari iar tatal nu "se simte" sa ajute cu nimic in afara pensiei pe care o trimite, suma stabilita la salariul minim pe economie, cu toate ca el munceste in strainatate.
Exista posibilitatea de a obtine legal participarea lui la aceste cheltuieli?
Buna ziua! Sotul meu a depus o cerere de reducere a pensiei de intretinere pt minorul din prima casatorie si a primit termen de judecare tocmai peste 5 luni. Intrebare: hotararea de reducere a pensiei se va aplica incepand cu data depunerii cererii? Adica se suma se va recalcula si pe aceste 5 luni de asteptare sau se va aplica din momentul pronuntarii sentintei?
Buna ziua! Sotul meu are un copil din prima casatorie caruia ii plateste pensie de intretinere. Impreuna avem un copil si as dori sa stiu cum se va imparti pensia intre cei doi copii? Mentionez ca sotul lucreaza in cadrul armatei. Pe langa veniturile nete intra la socoteala si norma de hrana?
Sotul meu are un copil din prima casatorie caruia ii plateste pensie de intretinere. Cum se va recalcula pensia pt copilul nostru? Mentionez ca lucreaza in cadrul armatei. Se ia in calcul si norma de hrana pe langa veniturile nete?
In concluzie, suntem la mana unui judecator....Daca avem noroc, bine, daca nu....nu. Pai atunci o sa facem recurs pana cand vom gasi un judecator care sa imparta egal. Cu ce drept hotaraste un judecator ca un copil are nevoi mai mari decat celalalalt? Numai dupa varsta? Daca e mai mic inseamna ca nevoile sunt mai mici? Hmmm-chiar asa? E foarte discutabil...
Va multumesc pentru promptitudinea cu care mi-ati raspuns! Sa inteleg insa ca primului copil in varsta de 10 ani i se va putea acorda mai mult de jumatate din o treime si copilul nostru fiind nou-nascut sa primeasca restul (adica mai putin de jumatate din acea treime)? Oare nu se nasc toti cu drepturi egale? Va multumesc!