avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1066 soluții astăzi
Forum Activitate user22

Activitate user22

Buna ziua. Incerc sa fiu cat mai concis si la subiect. Situatiunea sta in felul urmator: lucrez de 5-6 luni de zile intr-un interval de lucru cu program decalat, adica o data la fiecare luna sunt nevoit sa lucrez 1 saptamana de la ora 13:00 la ora 22:00 - Desi in contractul meu este stipulat clar si alb pe negru ca programul de lucru este de la ora 09:00 la ora 18:00. Schimbarea intervalului de lucru s-a petrecut fara acordul meu, si de la o necesitate temporara a devenit una permanenta fara nici un act aditional semnat. Acum, dupa sase luni in care tot am spus in repetate randuri ca nu sunt de acord cu aceasta schimbare, si ca nu sunt dispus sa lucrez in acest program de lucru (chiar daca este doar 1 data pe saptamana)- am facut o cerere oficiala catre Resurse Umane in care am cerut sa mi se respecte programul agreat si semnat in C.I.M., sau sa fiu recompensat pentru orele care depasesc intervalul 09:00-18:00. Dupa cateva zile in care s-a “studiat” problema, mi s-a oferit urmatoarea solutie: ori semnez un act aditional, prin care se mentioneaza si se agreaza nevoia de a lucra intr-un interval de lucru cu program de lucru decalat, ori am dreptul sa nu semnez – dar acest lucru va insemna AUTOMAT si schimbarea postului si atributiuniilor specificate in Fisa Postului pe care activez in momentul de fata. Intrebarea mea este: pot sa imi schimbe pozitia si atributiunile agreate si luate la cunostiinta in Fisa Postului, fara nici un acord din partea mea?! Mentionez faptul ca functia pe care teoretic ar trebui sa trec in caz ca nu semnez, este aceeasi cu cea pe care o am in momentul de fata specificata in C.I.M. Diferite sunt doar Fisele Posturilor – prin denumire si atributiuni total diferite. Multumesc in avans pt ajutor si suport!
Răspuns la discuția LUCRUL IN SCHIMBURI
Da, este specificat intervalul orar in contract (09:00-18:00)... doar ca mai este specificat si faptul ca, in functie de necesitate se poate schimba. Deci, chiar daca se specifica in contract faptul ca o schimbare a intervalului orar poate interveni, ea poate fi facuta numai si numai cu acordul partilor? Aceasta este marea mea frustrare... Sefii mei mi-au spus ca datorita acestei specificatii, incepand din data x, o sa incepem lucrul in schimburi, si ca totu este legal, ei au toate drepturile sa faca acest lucru. Multumesc frumos pentru raspunsurile primite!
Buna ziua! As avea nevoie de sfatul d-voatra in legatura cu obligativitatea angajatilor de a lucra in schimburi. Desi la angajare nu mi-a fost spus nimic despre aceasta posibilitate, si nici pe contract nu este mentionat nimic despre aceasta, la 3 saptamani dupa angajare am fost obligat sa lucrez in 2 schimburi... respectiv de la 09:00-18:00, si de la 13:00-22:00. Am primit doar o nota informativa pe adresa e-mail de lucru, semnatata de sefa de departament in care se specifica necesitatea acestor schimburi incepand cu o data respectiv. Pe CCM, este specificat ca programul de lucru este de la 09:00 la 18:00, dar specifica faptul ca si in caz de necesitate acest program se poate schimba. Se poate schimba, fara acordul angajatilor? Fara o semnatura de acord din partea mea? Va rog ajutati-ma cu un sfat. Multumesc anticipat pt ajutor!
Răspuns la discuția anulare preaviz desfiintare post
Stimate domn Valeriu, apreciez raspunsurile d-voatra dar din pacate nu imi sunt de folos absolut deloc. Deci pe viitor va rog sa va abtineti de la comentarii care nu au ca si scop ajutarea si indrumarea utilizatorilor in rezolvarea problemelor. Legat de "anulate", mai exact la ce va referiti? Va rog cititi din nou cele scrise mai sus, si incercati sa intelegi situatia..Problema mea de lucru este mult mai complexa si mai problematica decat poate parea pt d-voastra la prima vedere... si nu, nu sunt bucuros absolut deloc sa ma intorc intr-un mediu de batjocura, in care poate dupa 1-2 saptamani sa primesc din nou decizii de desfiintare, referate, presiuni, injurii s.a.m.d.
Răspuns la discuția anulare preaviz desfiintare post
...problema, zic eu se pune in felul urmator: notificarea aceea prin care se anuleaza preavizul de desfiintare al postului, este valida? luand in considerare faptul ca eu in 22.08.09 inca am fost la lucru... si nu am fost instiinta. 100% notificarea aceea a fost gandita si elaborata dupa aceasta data... pe cand, cea pe care am primit-o eu este datata cu 20.08.09.
Răspuns la discuția anulare preaviz desfiintare post
...este legal chiar daca notificarea este datata cu 20.08.2009, ultima zi de preaviz a fost 22.08.2009... si eu am primit notificarea de abia in 03.09.2009? anularea deciziei de desfiintare a postului nu trebuia sa mi se comunice dinainte de data de 20.08.2009? dupa cate zile de absenta nemotiva de la postu de lucru se poate desface c.i.m.?
Buna ziua.
Problema cu care ma adresez la d-voastra este putin mai "speciala" si delicata... sper ca puteti sa ma ajutati cu un sfat. Sunt intr-o situatie foarte stresanta si apasatoare, dupa nenumarate presiuni si injurii aduse la adresa mea, pt a ma determina sa plec de bunavoie din firma... in data de 03.08.09 am primit un preaviz, in care se specifica faptul ca postul pe care eram angajat se desfiinteaza, si prin urmare mi se ofera un preaviz de 15 zile lucratoare. Dupa aceea contractul meu de munca se va desface... Toate "bune si frumoase" pana aici, am mai venit la lucru pana in data de 22.08.09 cate 4 ore pe zi. In data de 26.08.09 fac o vizita la firma, pentru a-mi ridica decizia de incetare a contractului... dar mi s-a spus ca nu este inca gata, si sa revin in alta zi. Las sa mai treaca o saptamana, si in data de 03.09.09 ma reintorc. Ajuns la firma, am avut parte de o surpriza foarte mare... in loc de decizie, am primit o notificare datata cu 20.08.09 in care se specifica faptul ca preavizul se anuleaza, si ca eu sunt inca angajat cu "acte-n regula"...si ca pot sa vin la lucru. Ulterior am aflat si "motivele" pt care au anulat preavizul...un coleg aflat in aceeasi situatie de desfiintare post, i-a dat in judecata, si presupun ca le este frica acum sa nu fac si eu acelasi lucru. Ce este de facut acum? Sa accept situatia si sa revin la lucru, sa astept sa puna din nou presiuni pe mine ca sa ma faca sa plec de bunavoie?.. Ma simt luat in bataie de joc, ca un gunoi mutat dintr-un loc in altul. Este legal ce au facut ei?.. Va rog ajutati-ma, sunt disperat. Multumesc anticipat pt suport si intelegere.