avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 463 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Schimbare post fara acordul angajatului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Schimbare post fara acordul angajatului

Buna ziua. Incerc sa fiu cat mai concis si la subiect. Situatiunea sta in felul urmator: lucrez de 5-6 luni de zile intr-un interval de lucru cu program decalat, adica o data la fiecare luna sunt nevoit sa lucrez 1 saptamana de la ora 13:00 la ora 22:00 - Desi in contractul meu este stipulat clar si alb pe negru ca programul de lucru este de la ora 09:00 la ora 18:00. Schimbarea intervalului de lucru s-a petrecut fara acordul meu, si de la o necesitate temporara a devenit una permanenta fara nici un act aditional semnat. Acum, dupa sase luni in care tot am spus in repetate randuri ca nu sunt de acord cu aceasta schimbare, si ca nu sunt dispus sa lucrez in acest program de lucru (chiar daca este doar 1 data pe saptamana)- am facut o cerere oficiala catre Resurse Umane in care am cerut sa mi se respecte programul agreat si semnat in C.I.M., sau sa fiu recompensat pentru orele care depasesc intervalul 09:00-18:00. Dupa cateva zile in care s-a “studiat” problema, mi s-a oferit urmatoarea solutie: ori semnez un act aditional, prin care se mentioneaza si se agreaza nevoia de a lucra intr-un interval de lucru cu program de lucru decalat, ori am dreptul sa nu semnez – dar acest lucru va insemna AUTOMAT si schimbarea postului si atributiuniilor specificate in Fisa Postului pe care activez in momentul de fata. Intrebarea mea este: pot sa imi schimbe pozitia si atributiunile agreate si luate la cunostiinta in Fisa Postului, fara nici un acord din partea mea?! Mentionez faptul ca functia pe care teoretic ar trebui sa trec in caz ca nu semnez, este aceeasi cu cea pe care o am in momentul de fata specificata in C.I.M. Diferite sunt doar Fisele Posturilor – prin denumire si atributiuni total diferite. Multumesc in avans pt ajutor si suport!
Cel mai recent răspuns: Antoanela Geaman , Avocat 20:53, 5 Iulie 2010
Sesizati ITM si promovatoi actiune la tribunalul de domiciliu.Nu au dreptul sa schimbe fara acordul dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lucrul in schimburi user22 user22 Buna ziua! As avea nevoie de sfatul d-voatra in legatura cu obligativitatea angajatilor de a lucra in schimburi. Desi la angajare nu mi-a fost spus nimic ... (vezi toată discuția)
Trecere de la doua schimburi la trei schimburi zsorox zsorox Am si eu o problema. Lucrez la o firma in doua schimburi ( 06:00 - 14:00 si 14:00 - 22:00 ). Firma vrea sa treaca la un program in trei schimburi. Eu nu ... (vezi toată discuția)
Pot fi sanctionat ? papic papic Lucrez de noapte din septembrie 2008, in decembrie 2009 am cerut sa mi se plateasca sporul de noapte, in CIM este trecut program normal de 8 ore pe zi,dupa ... (vezi toată discuția)