avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 521 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Pot fi sanctionat ?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Pot fi sanctionat ?

Lucrez de noapte din septembrie 2008, in decembrie 2009 am cerut sa mi se plateasca sporul de noapte, in CIM este trecut program normal de 8 ore pe zi,dupa multe insistente in februarie 2010 mi s-a comunicat ca voi primi spor de noapte din aceasta luna,nu am primt nici un act in care sa fie specificat programul meu de noapte.
In 30 ianuarie 2010 seful birou mi-a trimis un mail in care imi cere completarea unei fise cu situatii,care fisa sa fie completata cu situatia de la ora 06.00 (eu lucrez de la 20.00-08.00), am refuzat sa predau situatia respectiva pe motivul ca nu am primit o fisa a postului si nici act aditional in care sa se specifice ca lucrez noaptea. Dupa ce mi s-a comunicat verbal ca voi primi sporul de noapte la 2 zile am primit un avertisment in scris ca nu mi-am facut atributiunile din 30 ianuarie dar nu este specificat la ce ora trebuia facut acesta atributiune, am refuzat sa semnez pe motivul ca nu are o baza legala deorece eu conform CIM nu am ce cauta la acea ora in firma.
Ieri am primit o scrisoare recomandata de la firma in care era un convocator pe saptamana viitoare in legatura cu acel avertisment la care voi participa eu, seful birou si seful de la resurse umane.
Ma pot sanctiona , daca eu nu am primit nici fisa postului si nici actul aditional in care sa fie specificat ca lucrez de noapte?

Cel mai recent răspuns: Isa Radov , Consultant resurse umane 13:41, 17 Februarie 2010
In primul rand, chiar si ptr avertismentul scris trebuia sa fiti convocat la o comisie de cercetare disciplinara.

In al 2-lea rand. trebuie sa va prezentati la covocarea primita. Altfel, daca nu aveti cauze absolut obiective (gen concediu medical, etc) puteti fi sanctionat fara alte comentarii.
Daca in decursul dezbaterilor din comisie ceva nu va place, vi se incalca dreptul la aparare si la dovedirea nevinovatiei, iar apoi primiti o decizie de sanctionare sau, mai rau, de concediere, aveti posibilitatea ca, in termen de 30 zile d ela primirea deciziei, sa o contestati la tribunalul de pe raza de domiciliu.
Fiind litigiu de munca este scuti de orice fel de taxe.

Apararea dvs de pana acum (din cele povestite), este OK. Trebuie sa aveti o fisa postului si sa fiti "legal" la munca de noapte. Adica sa aveti un act aditional cu programul de lucru de noapte si sa primiti spor de noapte.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calculare spor de noapte papic papic La un angajat cu un salar de baza de 1650 ron, care lucreaza doar de noapte trebe sa acord un spor de noapte de 25%.Cum procedez?salar de baza *25% sau ore ... (vezi toată discuția)
Act aditional pentru munca de noapte papic papic In contractul de munca este trecut ca lucrez 40 ore pe saptamana , cu program normal de 8 ore pe zi, in realitate lucrez doar de noapte cate 12 ore pe noapte o ... (vezi toată discuția)
Codul muncii referitor durata maxima legala a timpului de munca andre80andre andre80andre buna ziua, sunt receptionera la un hotel si m ar interesa sa stiu daca este legal sa lucrez ture de 12 ore cu 24 ore libere si 12 ore de noapte cu 48 ore ... (vezi toată discuția)