avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 773 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... anulare preaviz desfiintare post
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

anulare preaviz desfiintare post

Buna ziua.
Problema cu care ma adresez la d-voastra este putin mai "speciala" si delicata... sper ca puteti sa ma ajutati cu un sfat. Sunt intr-o situatie foarte stresanta si apasatoare, dupa nenumarate presiuni si injurii aduse la adresa mea, pt a ma determina sa plec de bunavoie din firma... in data de 03.08.09 am primit un preaviz, in care se specifica faptul ca postul pe care eram angajat se desfiinteaza, si prin urmare mi se ofera un preaviz de 15 zile lucratoare. Dupa aceea contractul meu de munca se va desface... Toate "bune si frumoase" pana aici, am mai venit la lucru pana in data de 22.08.09 cate 4 ore pe zi. In data de 26.08.09 fac o vizita la firma, pentru a-mi ridica decizia de incetare a contractului... dar mi s-a spus ca nu este inca gata, si sa revin in alta zi. Las sa mai treaca o saptamana, si in data de 03.09.09 ma reintorc. Ajuns la firma, am avut parte de o surpriza foarte mare... in loc de decizie, am primit o notificare datata cu 20.08.09 in care se specifica faptul ca preavizul se anuleaza, si ca eu sunt inca angajat cu "acte-n regula"...si ca pot sa vin la lucru. Ulterior am aflat si "motivele" pt care au anulat preavizul...un coleg aflat in aceeasi situatie de desfiintare post, i-a dat in judecata, si presupun ca le este frica acum sa nu fac si eu acelasi lucru. Ce este de facut acum? Sa accept situatia si sa revin la lucru, sa astept sa puna din nou presiuni pe mine ca sa ma faca sa plec de bunavoie?.. Ma simt luat in bataie de joc, ca un gunoi mutat dintr-un loc in altul. Este legal ce au facut ei?.. Va rog ajutati-ma, sunt disperat. Multumesc anticipat pt suport si intelegere.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 16:46, 8 Septembrie 2009
Da, este legal sa retracteze decizia de desfiintare a postului ... oricum, avand in vedere acest lucru trebuie sa mergeti la lucru astfel incat sa nu aveti surpriza desfacerii disciplinare a c.i.m.
...este legal chiar daca notificarea este datata cu 20.08.2009, ultima zi de preaviz a fost 22.08.2009... si eu am primit notificarea de abia in 03.09.2009? anularea deciziei de desfiintare a postului nu trebuia sa mi se comunice dinainte de data de 20.08.2009? dupa cate zile de absenta nemotiva de la postu de lucru se poate desface c.i.m.?
Depinde de ce prevede R.I. al societatii referitor la numarul de absente de nemotivate ...
Decizia de anulare isi produce efecte de la comunicare.
1. Daca notificarea a fost anulata nu mai conteaza daca a fost emisa legal sau nu.
2. Poate si acesta a fost motivul anularii ei.
3. Se pare ca dvs. va pare rau ca nu ati fost concediat!? Altii ar fi bucurosi.
...problema, zic eu se pune in felul urmator: notificarea aceea prin care se anuleaza preavizul de desfiintare al postului, este valida? luand in considerare faptul ca eu in 22.08.09 inca am fost la lucru... si nu am fost instiinta. 100% notificarea aceea a fost gandita si elaborata dupa aceasta data... pe cand, cea pe care am primit-o eu este datata cu 20.08.09.

Alte discuții în legătură

Revocare decizie concediere pe motiv de restructurare in ultima zi de preaviz! PopescuP PopescuP Buna ziua!Sa vedeti ce mi s-a intamplat!Pe scurt, mi s-a emis acum o luna decizia de concediere pe motiv de desfiintare post, urmare a restructurarilor, ... (vezi toată discuția)
Desfiintarea postului Cornelissa Cornelissa In cazul concedierii prin desfiintarea postului si nu din vina salariatului, as vrea sa stiu 1)- cand anume este legal sa se desfiinteze sau, mai precis, sa ... (vezi toată discuția)
Revocare decizie desfiintare post kl3o4 kl3o4 Buna ziua, E posibil ca angajatorul sa revoce decizia desfiintarii postului la o luna si jumatate dupa aceasta decizie? Exista anumite proceduri pe care ... (vezi toată discuția)