Bună ziua!
Vă rog să mă ajutați în următoarea speță:
În ziua de salariu, pe data de 22.01.2018, angajatorul îl cheamă pe angajat nespunându-i motivul chemării.
I se dă să semneze și semnează:
- ștatul de plată a salariului;
- un act adiţional la CIM de mărire a salariului (act adiţional ce a fost încheiat în 2 exemplare pe data de 22.01.2018, fiind datat cu data de 29.12.2017 şi urmând să-şi producă efectele începând cu data de 01.01.2018);
- Decizia de încetare a CIM (din data de 22.01.2018 – angajatul aflându-se în concediul de odihnă pentru anul 2017 – ce a fost datată cu data de 24.01.2018, deşi ziua de 24.01.2018 a fost zi de sărbătoare legală în care nu s-a lucrat);
- Adeverinţa de vechime în muncă (din data de 22.01.2018, ce a fost datată cu data de 24.01.2018);
- o cerere de demisie (încetare CIM cu art. 55 lit. b din Codul Muncii).
Pe fiecare din documentele menționate angajatul scrie “am primit un exemplar conform cu originalul azi data de…” și semnează.
La sfârșitul acestei întâlniri angajatorul refuză să-i de și nu-i mai dă angajatului nici documentele, nici bonurile de masa, nici banii.
În perioada 25.01.2018-28.02.2018, angajatorul îl pontează, deși el nu mai era angajat.
Angajatul intră în posesia celor 2 fișe de pontaj ștampilate dar nu semnate precum și în posesia înregistrării video de pe camera de supraveghere din biroul angajatorului în care este surprinsă întâlnirea descrisă, în care se vede clar cele menționate mai sus precum și că angajatul a intrat și a ieșit cu mâinile în buzunar (fără acte/bonuri de masa/bani).
Dacă angajatul solicită în instanță anularea deciziei de încetare a CIM pe motiv că a fost emisă cu data de 24.01.2018, ziua de 24.01.2018 fiind zi de sărbătoare legală în care nu s-a lucrat și repunerea în situația anterioară respectiv, obligarea angajatorului la plata drepturilor salariale până la data rămânerii hotărârii definitive și irevocabile credeți că este un motiv bun și suficient pentru ca instanța să admită cererea?
Mă poate ajuta cineva cu alte soluții?
Eu sunt fostul angajat.
Vă mulţumesc anticipat tuturor pentru un eventual ajutor!
Ap.-ul mamei dvs. fiind cumpărat înaintea căsătoriei este bun propriu. În cazul decesului mamei dvs. soţul supravieţuitor are dreptul la 1/4 din moştenirea memei dvs.
Legea nr. 319/1944 este în vigoare.
Pentru a vinde ap.-ul nu are nevoie de semnătura soţului.
Vă recomand următoarea soluţie:
Mama dvs. vă vinde ap.-ul printr-un contract de vânzare-cumpărare în care treceţi ca preţ valoarea reală (la preţul pieţei) a ap-ului. Dvs. depuneţi într-un cont bancar al mamei dvs. o sumă ce reprezintă contravaloarea reală a ap.-ului, solicitaţi funcţionarului băncii respective ca pentru banii viraţi să vă elibereze o chitanţă-foaie de vărsământ pe numele dvs. după care mama dvs. merge la bancă îi retrage şi vi-i restituie dvs. Dacă mama dvs. este mai în vârstă înainte de a face această tranzacţie vă recomand să o duceţi la un control psihiatric pentru a i se elibera un certificat medico-legal din care să rezulte că este aptă d.p.d.v. psihic şi că are discernământ. În cazul în care după decesul mamei actualul soţ va ataca acest act ca fiind o tranzacţie deghizată dvs. folosiţi ca probă chitanţa-foaie de vărsământ şi certificatul medico-legal iar soţul ei nu va avea nici o şansă de câştig. Dacă veţi proceda astfel nu mai contează că a băgat bani în amenajarea ap-ului.
Vă doresc multă baftă în soluţionarea problemei.
Bună ziua !
ªi eu am o situaţie similară cu cea descrisă mai sus şi vă rog dacă aveţi bunăvoinţa să mă ajutaţi şi pe mine cu un astfel de model de procură .
Vă mulţumesc !