avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 765 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Decizie de încetare a CIM într-o zi nelucrătoare?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Decizie de încetare a CIM într-o zi nelucrătoare?

Bună ziua!
Vă rog să mă ajutați în următoarea speță:
În ziua de salariu, pe data de 22.01.2018, angajatorul îl cheamă pe angajat nespunându-i motivul chemării.
I se dă să semneze și semnează:
- ștatul de plată a salariului;
- un act adiţional la CIM de mărire a salariului (act adiţional ce a fost încheiat în 2 exemplare pe data de 22.01.2018, fiind datat cu data de 29.12.2017 şi urmând să-şi producă efectele începând cu data de 01.01.2018);
- Decizia de încetare a CIM (din data de 22.01.2018 – angajatul aflându-se în concediul de odihnă pentru anul 2017 – ce a fost datată cu data de 24.01.2018, deşi ziua de 24.01.2018 a fost zi de sărbătoare legală în care nu s-a lucrat);
- Adeverinţa de vechime în muncă (din data de 22.01.2018, ce a fost datată cu data de 24.01.2018);
- o cerere de demisie (încetare CIM cu art. 55 lit. b din Codul Muncii).
Pe fiecare din documentele menționate angajatul scrie “am primit un exemplar conform cu originalul azi data de…” și semnează.
La sfârșitul acestei întâlniri angajatorul refuză să-i de și nu-i mai dă angajatului nici documentele, nici bonurile de masa, nici banii.
În perioada 25.01.2018-28.02.2018, angajatorul îl pontează, deși el nu mai era angajat.
Angajatul intră în posesia celor 2 fișe de pontaj ștampilate dar nu semnate precum și în posesia înregistrării video de pe camera de supraveghere din biroul angajatorului în care este surprinsă întâlnirea descrisă, în care se vede clar cele menționate mai sus precum și că angajatul a intrat și a ieșit cu mâinile în buzunar (fără acte/bonuri de masa/bani).
Dacă angajatul solicită în instanță anularea deciziei de încetare a CIM pe motiv că a fost emisă cu data de 24.01.2018, ziua de 24.01.2018 fiind zi de sărbătoare legală în care nu s-a lucrat și repunerea în situația anterioară respectiv, obligarea angajatorului la plata drepturilor salariale până la data rămânerii hotărârii definitive și irevocabile credeți că este un motiv bun și suficient pentru ca instanța să admită cererea?
Mă poate ajuta cineva cu alte soluții?
Eu sunt fostul angajat.
Vă mulţumesc anticipat tuturor pentru un eventual ajutor!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:50, 5 Mai 2018
Nimeni nu poate sti ce va decide instanta de judecata ... Codul Muncii nu interzice emiterea unei decizii de incetare a c.i.m. intr-o zi nelucratoare.
Ultima modificare: Sâmbătă, 5 Mai 2018
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act aditional mirela_74 mirela_74 Buna ziua, am o intrebare: conform noilor OUG-uri vis-a-vis de trecerea taxelor de la angajator la angajat, angajatorul imi mareste brutul prin act aditional. ... (vezi toată discuția)
Angajatorul - nereguli silviu35 silviu35 ANGAJATORUL mia dat salariul de 650 in mina fara sa semnez nici un stat,si bonurile la fel dar nu sint trecute in contract. LA angajare nu mia cerut actele de ... (vezi toată discuția)
Contract determinat Elena Micu Elena Micu Am avut o diferenta de opinie cu superiorul meu in cazul unui cim determinat.Contractul a fost pe perioada 08.02.2017-25.01.2018. Pe 25 ianuarie 2017 am vrut ... (vezi toată discuția)