avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 486 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Act aditional
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Act aditional

Buna ziua,
am o intrebare: conform noilor OUG-uri vis-a-vis de trecerea taxelor de la angajator la angajat, angajatorul imi mareste brutul prin act aditional. Dar imi scrie ca daca aceasta ordonanta va fi anulata, salariul meu se va diminua, trecand la vechiul brut. Intr-un seminar am inteles ca, condorm codului muncii diminuarea salariului se face doar in anumite conditii gen reorganizare, bilant pe minus in anul anterior, firma neavand profit. Avocatii firmei au spus ca in baza acestei ordonante ei pot cere ca in caz contrar, sa fie diminuat salariul, ajungandu-se la forma initiala (de dinainte de modificare conform oug). Este posibil diminuarea in astfel de conditii sau nu? caci din pacate nu mai inteleg nimic, avocatii spun ca se poate diminua, la seminar mi s-a spus ca nu e posibil ca e ilegal si daca angajatii dau in judecata angajatorul, vor castiga. Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:21, 29 Noiembrie 2017
Codu Muncii nu prevede nimic din ceea ce vi s-a spus la acel seminar.

Modificarea salariului , majorare/reducere, se poate face prin :
- act aditional
sau
- decizie unilaterala a angajatorului, daca o astfel de modificare este prevazuta in mod expres de lege sau in contractul colectiv de munca aplicabil.

Daca OUG 82/2011 va fi anulata , atunci poate exista si reversul medaliei adica diminuarea.
Am inteles, va multumesc frumos.
Si as mai avea o intrebare legata de acest aspect. Este obligatoriu ca actul aditional sa fie semnat si se angajat inainte de 01.01.2018? Caci nu toti pot veni sa semneze din diverse motive, si la fel, la seminar ni s-a spus ca suntem obligati ca aditionalele sa le avem semnate de ambele parti. Spun asta deoarece multi dintre angajati sunt in delegatii externe/ concedii si nu pot semna in original aditionalul, spunandu-mi ca vine ei si-l semneaza, neavand cum efectiv sa semneze 2000 oameni aditionalul pana pe 29 dec.
Multumesc frumos,
Intr-adevar, actul aditional trebuie semnat de ambele parti.
Stiu dar data limita a semnarii de catre angajat (caci angajatorul semneaza imediat) poate fi si dupa intrarea in vigoare a modificarii sau e musai pana pe 29.12.2017?

Alte discuții în legătură

Salariatii care au refuzat semnarea actului aditional de majorare a salariului brut s-au razgandit. cum procedez? Amedeea2005 Amedeea2005 SPETA: O parte din salariati au refuzat semnarea actului aditional la CIM de majorare a salariului brut in contextul transferarii contributiilor CAS și CASS ... (vezi toată discuția)
Modificare contract de munca in detrimentul angajatului noiklosa noiklosa Buna din nou :-) M-am gandit sa impart pe subiecte diferite intrebarile mele, ca sa fie mai usor de urmarit si pentru altii care ar putea avea interese ... (vezi toată discuția)
Salariul poate oscila? xdogcatalin xdogcatalin recent am aflat ca imi va scade salariul pt ca nu am atins target_ul,ideea e ca luam 1000 lei,si acum voi lua 500,ceea ce ma enervat foarte tare.nu sunt ... (vezi toată discuția)