avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 243 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Salariatii care au refuzat semnarea actului aditional ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Salariatii care au refuzat semnarea actului aditional de majorare a salariului brut s-au razgandit. Cum procedez?

SPETA: O parte din salariati au refuzat semnarea actului aditional la CIM de majorare a salariului brut in contextul transferarii contributiilor CAS și CASS în totalitate la salariați. Pe actul aditional au scris ca refuza semnarea lui sau au fost intocmite procese verbale.
-ulterior, o parte din salariati, cand si au dat seama ca salariile lor sunt diminuate, solicita incheierea actului aditional de majorare a salariului brut.
Cum se procedeaza in aceasta situatie: inchei act aditional cu 01. februarie si fac referire in act la refuzul anterior al salariatului si calculez salariu in functie de data noului act aditional si nu 01.01.2018?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:36, 26 Februarie 2018
Actul aditional nu se mai poate incheia cu 01.02.018 si nici cu 01.01.2018.

Orice modificare a unuia dintre elementele prevăzute la alin. (3) art.17 C.mun. în timpul executării contractului individual de muncă impune încheierea unui act adițional la contract, anterior producerii modificării, cu excepția situațiilor în care o asemenea modificare este prevăzută în mod expres de lege sau în contractul colectiv de muncă aplicabil.
Dar unii dintre ei aveau sub 1900! Le fac decizie comuna a DG si recalculez salariile si pe ianuarie?
Intr-adevar, emiteti o decizie de majorare a salariilor aflate sub nivelul salariului minim brut pe economie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salar minim 1450 lei sau 1900 lei - care salariu de baza se va aplica ? oanaportar oanaportar Bună dimineața ! Va rog sa aveți amabilitatea de administrare răspunde la următoarea problema: - o colega a susținut examenul de promovare în luna ... (vezi toată discuția)
Act aditional mirela_74 mirela_74 Buna ziua, am o intrebare: conform noilor OUG-uri vis-a-vis de trecerea taxelor de la angajator la angajat, angajatorul imi mareste brutul prin act aditional. ... (vezi toată discuția)
De la publicarea maririlor salariale acum recent in cât timp ... gabisim gabisim De la publicarea maririlor salariale acum recent in cit timp se da sa se semneze un act aditional pentru semnare de mariire salariala, (vezi toată discuția)