avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 600 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire

Daca am primit un teren mostenire in timpul casatoriei, e necesar acordul sotiei pentru al vinde? Terenul este numai pe numele meu , fiind mostenire de la tatal meu.
Cel mai recent răspuns: Ciobanu Marian , utilizator 16:25, 25 Iunie 2011
Terenul este bun propriu. Puteti sa il vindeti fara acordul soției.

Multumesc mult pentru raspuns. Cu o ultima intrebare va mai deranjez: mama mea s-a recasatorit, la momentul casatoriei detinea un apartament(de mai mult timp), sotul sau urmasii sotului actual (cu care este casatorita de peste 11 ani si care a bagat niste bani in apartament si in obiectele din casa)are vreun drept asupra apartamentului in caz de deces al mamei?M a refer daca el sau urmasii lui poate ataca dreptul meu la mostenire, chiar procentual, fiind singurul urmas al mamei. Mentionez ca sotul are domiciliul in apartamentul respectiv si locuieste efectiv in apartament.Va multumesc
apartamentul mamei dvs fiind cumparat inaintea casatoriei este de asemenea bun propriu. In cazul decesului mamei dvs sotul supravietuitor are dreptul la 1/4 din mostenirea memei dvs.
Deci legea LEGEA Nr. 319 din 10 iunie 1944 este in vigoare? daca imi face act de vanzare cumparare poate fi atacat in vreun fel de sotul supravietuitor sau urmasii lui? Poate sa-mi faca act de vanzare cumparare fara semnatura sotului ? Apartamentul a fost cumparat cu mult inaintea casatoriei...Multumesc pt ajutor!
Da, legea nr. 319/1944 este in vigoare.

Pentru a vinde apartamentul nu are nevoie de semnatura sotului.

Contractul de vanzare-cumparare ar putea fii contestat in instata avand in vedere ca legea romana prezumează ca contractele de vanzare intre parinti si fii sunt donatii mascate. Sotul ar trebuii sa dovedeasca ca mama nu a primit suma de bani consemnata in contract.
Ultima modificare: Miercuri, 22 Iunie 2011
ContSters98245, utilizator

Alte discuții în legătură

Dreptul la mostenire in urma casatoriei Claudia Stoica Georgeta Claudia Stoica Georgeta Ce drepturi are mama in urma casatoriei daca s-a casatorit de cateva luni, in situatia in care sotul ei avea un copil dintr-o casatorie anterioara, iar ... (vezi toată discuția)
Mostenire bubu.g bubu.g buna ziua, speta este urmatoarea:mama decedata in 1989, 1 copil din alta casatorie, situatie locuinta 1 apartament cu chirie ca toata lumea;tatal a cumparat ... (vezi toată discuția)
Mostenire soso35 soso35 Buna seara! Rog daca ma puteti ajuta cu urmatoarea problema: parintii au divortat in urma cu mai multi ani avand in proprietate o casa . Dupa partaj mama a ... (vezi toată discuția)