avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 283 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire

buna ziua,
speta este urmatoarea:mama decedata in 1989, 1 copil din alta casatorie, situatie locuinta 1 apartament cu chirie ca toata lumea;tatal a cumparat apartamentul dupa 1990 .din casatoria memei cu tatal au rezultat 3 copii;tatal a decedat in 2011, acum la mostenire copilul mamei are vreun drept asupra apartamentului?este apartamentul bun propriu al tatalui? multumim
Cel mai recent răspuns: MIHAI GRIGORE , Avocat 10:26, 9 Iunie 2011
da, ap a fost bun propriu al tatalui. ap se imparte egal intre cei 3 copii ai lui.
copilul din prima casatorie a mamei o mosteneste doar pe mama sa, poate mai sunt bunuri ale mamei sau bunuri comune cu tatal vitreg
Ultima modificare: Joi, 9 Iunie 2011
gi-jane2, moderator
Daca nu a fost dobandit in timpul casatoriei este bun propriu.

Codul familiei

Art. 31
Nu sunt bunuri comune, ci bunuri proprii ale fiecărui soţ:
a) bunurile dobândite înainte de încheierea căsătoriei;
Depinde! Dacă exista un contract de vanzare cumpărare cu plata in rate si ultima rata a fost achitată in 1990 după decesul mamei este bun comun. Dacă nu exista un astfel de contract si apartamentul a fost cumpărat direct după decesul mamei atunci este bun propriu al tatălui.
B-)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna. mama mea a decedat cu putin timp inainte. am deschis procesul ... Aquavia32 Aquavia32 Buna. Mama mea a decedat cu putin timp inainte. Am deschis procesul succesorial, si am o nelamurire. Mama cumparat un apartament cand eu m-am nascut. Dupa 8 ... (vezi toată discuția)
Succesiune mama vitrega si frate dupa tata mairyloy mairyloy buna seara va rog ajutati-ma sa inteleg. Tatal meu a fost casatorit avandu-ma numai pe mine varsta mea este de 38 de ani, s-a despartit de mama mea si m-a ... (vezi toată discuția)
Lamurire sorinela_br sorinela_br Buna ziua, imi cer scuze daca nu am incadrat corect intrebarea in categoria forumului, sunt noua pe aici. Sa trec direct la subiect: - o familie ... (vezi toată discuția)