Societatea la care lucrez are inclus in contractul de vanzare cumpărare o clauză care prevede următoarele: "Reprezentantii legali ai Cumparatorului se angajeaza sa aiba obligatia solidara pura (conform art.1039 si urmatoarele din Codul Civil) pentru obligatiile fata de Vanzator, obligatii ce decurg din derularea prezentului contract, garantand cu bunurile lor mobile si imobile proprii .Obligatia solidara se refera inclusiv la penalitati si dobanzi asumate de Cumparator." - contract incheiat in 2010 Întrebările mele ar fi:1. Credeţi că aş avea şansă să castig un astfel de proces, indreptandu-ma direct impotriva administratorului firmei, dacă acesta a semnat contractul de vanzare-cumpărare?
2. Aş putea sa ma indrept si impotriva unui alt administrator care nu a participat la semnarea contractului de vanzare cumparare?
3.Cum as putea formula o cerere pe raspundere solidara si care ar fi valoarea taxelor judiciare de timbru?
Precizez ca obiectul contractului de vanzare -cumparare consta in vanzarea de bauturi alcoolice si nealcoolice identificate prin facturi fiscale.
În speranţa unui ajutor cat mai prompt va multumesc anticipat!
Va urmaresc cu interes de ceva timp, deoarece am aceleasi intentii ca si voi de a sustine examenul de admitere in magistratura ...
Am o carte de grile la civil, insa la penal nu prea stiu pe cine sa ma axez la grile si dupa cum vad, subiectele pe drept penal sunt in plina discutie aici, asa ca poate ma ajuta si pe mine cineva cu o recomandare in acest sens...
Cred ca pentru AA personalizat poti face referire la art.41 raportat la art.95 alin 2 din OUG 50/2010.
In art.41 se vorbeste de procedura pe care trebuie sa o indeplineasca banca atunci cand notifica consumatorul cu privire la modificarea costurilor contractuale.
In acelasi timp, in art.95 alin.2 se precizeaza ca modificarea contractelor in derulare se va face prin acte aditionale.
In cazul acesta tu ca si consumator trebuie sa intri in posesia actului aditional "personalizat" cu costurile contractului tau, cu datele contractului la care face referire AA, cu modul de calcul al dobanzii... pentru a-ti putea manifesta optiunea de acceptare sau neacceptare a noilor modificari..
Si eu am un credit la banca atat de mult "discutata" si am fost si mi-am luat AA luni 13 septembrie, dupa care ieri 15 septembrie am fost si am depus la ei o notificare prin care imi motivam refuzul de a semna actul aditional.
Am fost surprins sa constat ca toata lumea mi-a vorbit foarte frumos, mi s-a dat numar de inregistrare, data si s-a pus stampila pe notificarea care a ramas la mine.
Dupa ce am luat notificarea am fost la ANPC sa mai intreb inca o data daca este suficient tot ce am facut pana in acest moment.
Cei de la ANPC mi-au spus ca da, ca acum trebuie sa astept 30 de zile, termenul pe care il are banca la dispozitie sa imi trimita raspuns si apoi daca raspunsul lor nu ma multumeste sau imi propun un act aditional care nu este in conformitate cu legea sa merg la ei cu sesizare si cu copii dupa contractul initial, AA, notificare si raspunsul lor.
Asa ca doresc sa va sfatuiesc pe toti cei care nu stiti inca ce sa faceti :
1.faceti tot posibilul sa intrati in posesia AA personalizat;
2.daca sunteti nemultumit de continutul AA faceti notificare la banca, in care va motivati refuzul de a semna actul aditional, notificare pe care trebuie sa o redactati in 2 exemplare unul care ramane la ei si unul pe care trebuie sa il primiti inapoi cu stampila bancii,numar de inregistrare si data.
3.mai asteptam 30 de zile sa vedem ce raspunde banca si apoi mergem mai departe daca suntem in continuare nemultumiti.
Sper ca v-am fost de ajutor celor care inca nu stiu ce sa faca
Buna ziua!
Acum ceva timp in urma am oprit masina pe care o conduceam intr-o statie de autobus. M-am dat jos din masina, am dat unei persoane care ma astepta in statie niste acte, am urcat si am plecat.
Dupa o luna de zile mi-a venit acasa un proces verbal de contraventie intocmit pe baza unor fotografii efectuate de un agent comunitar, insa la "Obiectiunile contravenientului"scrie ca " Nu se afla de fata la intocmirea procesului verbal". Am facut plangere contraventionala la judecatorie si am primit citatie sa ma prezint la judecatorie pentru judecarea cauzei.
Din fotografiile efectuate rezulta clar ca eram langa masina in momentul in care au fost facute.
In plangerea contraventionala facuta am cerut anularea proceului verbal pe motiv ca am fost lipsit de dreptul de a face obiectiuni, cand din pozele efectuate rezulta clar ca eram langa masina.
Credeti ca am vreo sansa sa castig sau nu?
Ce credeti ca ar trebui sa spun in instanta pentru ca nu am facut niciodata o plangere contraventionala?
Va multumesc!
Buna ziua!
Firma la care lucrez a avut un client care ne-a emis cec-uri pentru toata marfa cumparata. In 13.10.2009 unul din cec-uri a fost refuzat pe motiv de lipsa totala de disiponibil si incidenta bancara. In 23.10.2009 un al doilea cec a avut aceeasi soarta. Am dus cec-urile la judecatorie sa le investim cu formula executorie dar am aflat ca intre timp a aparut o hotarare a adunarii generale a asociatilor firmei respective prin care asociatii isi cedeaza partile sociale unor alte firme. Iar pe baza acestei hotarari au cerut in 19.10.2009 la ORC schimbarea sediului in alt judet, radierea tuturor punctelor de lucru, inregistrarea noilor asociati si schimbarea numelui societatii. Ce as mai putea sa fac in acest caz? Pot face recurs la Incheierea pronuntata de ORC in data de 21.10.2009? Daca da ce motive as putea invoca?
O sa vi se para absurd dar astazi am avut termen la judecatorie si instanta a audiat martori in vederea dovedirii daunelor morale suferite de catre acest nepot.
Buna ziua!
Ma puteti ajuta sa imi spuneti cum as putea proceda ca firma pentru care lucrez sa plateasca cat mai putin sau deloc daune morale?
In fapt, un angajat al societatii in functia de sofer a lovit o doamna in timpul serviciului in timp ce dadea cu spatele. Doamna a dat o declaratie ca nu are nici un fel de pretentie dar dupa doua saptamani de spitalizare a decedat una din cauze fiind, conform certificatului deces, lovitura la cap obtinuta in urma accidentului. Doamna nu avea copii si sotul era decedat. Avea o singura sora in varsta de 83 de ani care a mostenit casa in care victima locuia. Aceasta casa a fost vanduta de sora mostenitoare singurului ei nepot. De asemenea, sora victimei a declarat ca nu are nici un fel de pretentie, insa nepotul acesteia s-a constituit parte civila si cere daune morale in valoare de 20.000 de euro. Societatea noastra a fost chemata in proces ca si parte responsabila civilmente.De asemenea, a fost chemat in proces si asiguratorul.
Imi puteti spune cum as putea proceda pentru ca societatea la care lucrez sa plateasca cat mai putin daune morale sau deloc? Oricum aceasta suma mi se pare un pic exagerata.
Multumesc!