Buna ziua , am si eu nevoie de un sfat de la dvs:
Doresc sa contest decizia DGFP cu privire la rambursarea de TVA in cazul de mai jos; cum pot sa castig aceasta cauza?
Sunt contabil la o firma de construcţii care a încheiat in dec. 2010 un contract de reparaţii drumuri si alei pietonale. In contract se stipula ca trebuie sa întocmesc lunar situaţii de plata si facturi.
In baza facturilor de achiziţii materiale de construcţii din august, septembrie si oct .2011 (pe care le-am înregistrat direct in consum, întocmind bonuri de consum) am înregistrat TVA-ul deductibil, solicitând rambursarea TVA-ului. In baza solicitarii de rambursare TVA a venit un control de la DGFP care a refuzat plata TVA-ului conform, motivaţie in baza
ART. 145
Sfera de aplicare a dreptului de deducere
(1) Dreptul de deducere ia naştere la momentul exigibilităţii taxei.
(2) Orice persoană impozabilă are dreptul să deducă taxa aferentă achiziţiilor, dacă acestea sunt destinate utilizării în folosul următoarelor operaţiuni:
a) operaţiuni taxabile [/b
]Menţionez ca toate aceste materiale se vor regăsi in situaţia finala de lucrări
Multumesc anticipat,
In situatia in care, salariatul este de profesie sofer, angajat cu CIM si efectueaaza deplasari zilnice intre doua sau mai multe localitati beneficiaza de indemnizatie de deplasare(diurna) cand programul de lucru este prelungit la mai mult de 12 ore?
Concret, in cazul in care salariatul este soferul unui director si sta la dispozitia acestuia mai mult de 12 ore , are dreptul la plata diurnei zilnice ?
Care este cadrul legal care reglementeaza acordarea sau nu a acestor drepturi?
multumesc,
situatie: in cazul in care un container prezinta defecte majore sau se distruge ca urmare a manevrarii sau a transportarii dintr-un loc de depozitare in altul sau in timpul in carcare intr-un mijloc de transport , ce document se intocmeste pentru a se evidentia iesirea din stoc : Nota de rebut sau Pv de casare ?
care sunt prevederile legale pt intocmirea celor doua formulare
In urma unui accident mortal in Franta, tatal meu a decedat, iar bunica in stare grava a fost internata la spital in Franta.
Masina distrusa aproape in totalitate era recent cumparata de ocazie si nu era inca inscrisa pe numele tatalui meu.
Polita RCA acopera cheltuielile de repatriere, cheltuielile de spitalizare si contravaloarea masinii ?
Ce cheltuieli sunt acoperite de cardul EU de sanatate ? cheltuielile de spitalizare fiind f mari in strainatate , acestea au fost acoperite numai in proportie de 80% din valoare : diferenta ar putea fi acoperite de polita RCA ?
Polita Casco era pe numele primului proprietar si prelungita prin act aditional de tatal meu ; inainte de iesirea din tara a anuntat telefonic soc de asigurari de intentia sa de trecere a frontierei : care sunt despagubirile care se pot acorda in acest caz?
care sunt prevederile legale prin care pot obtine despagubirile necesare la acoperirea cheltuielilor?
multumesc,