avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1197 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... decontare diurna in cazul unui sofer angajat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

decontare diurna in cazul unui sofer angajat

In situatia in care, salariatul este de profesie sofer, angajat cu CIM si efectueaaza deplasari zilnice intre doua sau mai multe localitati beneficiaza de indemnizatie de deplasare(diurna) cand programul de lucru este prelungit la mai mult de 12 ore?
Concret, in cazul in care salariatul este soferul unui director si sta la dispozitia acestuia mai mult de 12 ore , are dreptul la plata diurnei zilnice ?
Care este cadrul legal care reglementeaza acordarea sau nu a acestor drepturi?
multumesc,
Cel mai recent răspuns: ILDIKO KALAMAR , Consultant fiscal 09:30, 13 Iulie 2010
Da, are dreptul la diurna zilnica, daca deplasarea depaseste 5 km si 12 ore si este in valoare de 13 lei .
La societatile comerciale este deductibila fiscal,(se acorda 2.5 x diurna institutii publice-13 lei=32.5 lei) si se intocmeste decont de cheltuieli.

HG.1860 din 2006 art.21 e si 21(3) b din Cod Fiscal

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Diurna srl 2010 cristian_barna cristian_barna Pe perioada delegării şi detaşării în altă localitate, în interesul serviciului, care este suma ce se poate deconta zilnic si unde este reglementat ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia de delegare nyusziful nyusziful Buna seara, As avea urmatoarea nelamurire legata de delegare si diurna (indemnizatie de delegare) in tara a unui salariat. Asadar, care este nivelul minim ... (vezi toată discuția)
Diurna madara madara Buna ziua, Va rog sa ma ajutati in rezolvarea urmatoarei probleme: sunt medic si in fiecare luna trebuie sa merg in resedinta de judet ~100 km pentru a depune ... (vezi toată discuția)