avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 827 soluții astăzi
Forum Activitate mastersoft

Activitate mastersoft

DACA am dus la asociatie o sesizare la cele relatate mai sus nu pot lua si o copie dupa procesul verbal facut dupa ce au fost instalatorii si administratorul si au vazut problema SAU cand se intocmeste proces verbal ??
ynocentta a scris:

1-In situatia in care dvs va achitati obligatiile fata de asigurator,masura de refuz din partea acestuia de a desfasura demersurile pentru recuoperare prejudiciu de la tert vinovat,denota concret dezintersul acestuia si incalcarea obligatiilor contractual asumate
2-Conform norme in vigoare proprietarul detine obligatia sa permita accesul in proprietate pentru inspectie,reparatie parti comune instalatie ,cu preaviz de 5 zile sau in cazuri de forta majora fara preaviz
3-Conform disp L nr 230/2007 proprietarul sau chiriasul care provoaca daune la partea comuna sau privata,detine obligatia sa suporte c/v reparatii
4-Daca la nivelul asociatiei de proprietari,presedintele acesteia nu se implica concret pentru a dispune masuri pentru buna functionare a instalatiilor parti comune,sesizati oficial serviciul specializat din cadrul primariei

1. nu am mai facut din nou asigurare deoarece am vazut pe pielea mea ca nu-i mare lucru in caz de inundatie , ma refer ca refuza sa plateasca
2. vecinului i-a fost adus o somatie din partea asociatiei de propr. ca in 5 zile sa repare DAR a refuzat sa o primeasca motivand ca defectiunea nu se afla in perimetrul lui
3. el nu deschide usa ce sa mai vorbim de reparatii...ii platesc eu dar n ai cu cine sa te intelegi
4. am apelat la primarie acum 1-2 ani cand am avut aceleeasi neplaceri tot cu vecinul si atunci am rezolvat

REZOLV CEVA DACA INCHID APA ?? observ ca administratorul si presedintele nu prea ii intereseaza situatia
Buna ziua,
Va solicit ajutorul in urmatoarea problema :
Sunt inundat periodic 1 data la 2 luni de vecinul de sus ,la baie ! Am avut asigurare dar dupa 3-4 ori dupa ce a venit si a sesizat inspectorul de daune a sistat sa ma despagubeasca motivand ca vecina mea nu plateste si au dat o in judecata.
Acum 5 zile am fost din nou inundat. Am chemat instalatorii, administratorul, presedintele de asociatie au observat inundatia si au descoperit "buba" la vecinul de sus , DAR aceasta nu doreste sa repare motivand ca nu este de la el problema.
Este o persoana dificila si nu poti discuta cu el . A incercat administratorul si presedintelele sa mearga din nou sa discute dar nu le-a deschis usa,nu este prima data cand nu- i baga in seama. Am inteles ca i au dat trimis somatie sa remedieze problema si a refuzat sa o primeasca ... CARE sunt etapele in astfel de cazuri , nu de alta dar nici administratorul nu-i prea preocupat de situatie...deh are si el o varsta
Au trecut 6 zile , tavanul si ghena sunt ude si nimeni nu face nimic , sa merg sa opresc apa din beci la tot blocul si sa ma iau la bataie cu vecinii care o sa faca galagie ?

CE ESTE DE FACUT ?

multumesc.
pare a fi gluma dar nu este ! banuiesc ca este de la masina de spalat sau cel mai sigur de la cada deoarece pe partea unde sunt inundat se afla cada !!

ideea cu robinetul pe coloana este GENIALA ... mai incerc sa tratez cu administratorul sa vedem daca e de acord...el e genul care vrea doar banii si nu vrea sa deranjeze pe nimeni

salutare

locuiesc la bloc la etajul 2 /4 si periodic sunt inundat de catre vecinul de deasupra ( cam de 2 ori pe luna ) . Am asigurare, am chemat de 5-6 ori asiguratorul dar deja si el e scarbit de neimplicarea administratorului de bloc si a vecinului.

PROBLEMA este simpla , vecinul refuza sa repare motivand ca nu este de la el iar administratorul se face ca ploua....tipic romanesc ! Ma duce cu vorba de 4-5 luni ca o sa faca o sa dreaga si nu se implica deloc si tavanul meu e praf !
Am vorbit si cu presedintele de asociatie si nu am facut nimic , imi motiveaza ca nu ii deschide usa vecinul de deasupra mea .....

CE ESTE DE FACUT ??

multumesc.
Răspuns la discuția Probleme mari acoperis
sa o luam cu inceputul....

1. m am dus la admnistrator ..la locatari si m am rugat de ei ..le am explicat ca la scoala ajutatoare ==> NIMENI nu i curios
2. ma duc la primarie, depun cerere ==> aia neinteresati asculta la vrajile de la "inteligentul" de administrator...ala ii minte ca face in 2010 si nu rezolv nimik
3. in uscator ploua intr o fericire si nimeni nu face nimic si la mine e ud tavanul
4. am vorbit cu o firma veke in domeniu si a zis ca dureza cam 3-4 zile sa se usuce acoperisul apoi se poate face reparatia pe toata partea cu probleme
5.NIMENI NU I CURIOS...deci tre' sa fac singur reparatie cred
blocul in care locuiesc este ceva de genul in care sa ti iubesti vecinii cu RANGA, stingi lumina pe casa scarii...te bagi intr un colt si ii astepti pe fiecare si le dai in gura !!

am 10 apartam in bloc cu 4 nivele si e plin de "tineret" ...problema cu acoperisul e veche de 3-4 ani, peretii sunt praf ..picura din tavan apa ca la robinet si vecina de linga mine sta cu oalele prin casa sa nu i ude parketul...un bloc de nu doresc la nimeni !! baba sta cu fecioru ..mare om la pompieri...nevasta e la banca ..baba pensie...si NU ..ei dau 20 RON...da 20RON sa vina cineva sa faca lipeala mori de ris...

admnistratorul e un mos plin de aere care face ce vrea el..am vb cu el..am discutat cu frumosu...NU O SCOTI LA CAP CU EL

ASTA E ....le as da foc...dar n am chibrit X-(X-(

scuze de exprimari...dar is FULL de spume

marius cioca a scris:

mastersoft a scris:

dupa o perioada lunga de timp a sosit raspunsul celor de la primarie referitor la problema cu acoperisul : momentan nu se poate izola DOAR uscatorul ca nu e OK din punct de vedere al reparatiei ca TREBUIE facut in 2010 TOT acoperisul ca sa fie bine si sa nu mai exista probleme cu apa..... si cu asta mi a inkis gura.

Raspunsul primariei este partial corct. Numai printr- o izolare completa se poate oferi garantie. Depinde si de configuratia terasei( care este legatura intre uscator si restul terasei?). Dar:
1) Lucrarea se poate executa si iarna
2) Se poate executa si pe etape.
Eu propun sa luati legatura dvs. cu o firma care executa izolatii, sa vada situatia, sa va faca o oferta, iar cu aceasta sa mergeti la presedinte si sa discutati calm, linistit, politicos cu el, intoarceti problema pe toate fetele si poate gasiti impreuna o solutie.
dupa o perioada lunga de timp a sosit raspunsul celor de la primarie referitor la problema cu acoperisul : momentan nu se poate izola DOAR uscatorul ca nu e OK din punct de vedere al reparatiei ca TREBUIE facut in 2010 TOT acoperisul ca sa fie bine si sa nu mai exista probleme cu apa..... si cu asta mi a inkis gura.

FAZA INTERESANTA ESTE CA ACUM IMI PLOUA SI MIE IN CASA .

Daca as fi prostul baltii as crede ca in 2010 o sa dea toti banii ,dar locatarii nu au fost in stare sa dea 12 mil. pentru un uscator si la10 apart cit are blocul nu cred ca o dea cineva pentru tot acoperisul.

ce este de facut ??
am insistat pe ideea ca repar eu si sa plateasca toti in timpul anului..sa le bage cite 100-200.000 pe luna la intretinere DAR administratorul zice ca el nu paote sa le bage min ain buzunar la locatari daca ei nu vor sa dea bani ptr reparatie

de la primarie mi s a zis clar ca trebuie sa fie de acord si locatarii cu reparatia... DECI n am facut nimic

mai asteptam...mama ei de ROMANICA
am fost la primarie la biroul care se ocupa de asociatiile de locatari si mi au zis ca ei nu au ce face pina nu primesc raspunsul solicitat de mine in cerere de la Asociatia de Locatari.

partea frumoasa este sa dureaza 30 zile pina vine raspunsul de la Asociatie si nu se stie ce se rezolva , plus ca toamna a sosit si tot asa :(